Local

Boli infectioase printre sinistrati

Liliana Nenciu
18 iul 2005 757 vizualizări
Medicii spera sa tina sub control aparitia eventualelor epidemii

La numai o saptamina de cind ploile au facut ravagii in judetul Vrancea, specialistii au monitorizat deja primele cazuri de boala diareica. Cele mai frecvente imbolnaviri au fost inregistrate la copii cu virste cuprinse intre 5- 12 ani, numarul de cazuri internate fiind de 2. "Nu am avut cazuri deosebite, ci doar boli diareice care apar frecvent la copiii mici. Nu am avut, deocamdata, cazuri cu tulpini rezistente. Cele doua fetite internate nu prezinta complicatii, starea lor fiind stabila", ne-a spus Adriana Vasilache, medic in cadrul sectiei de Boli Contagioase. Medicii fac apel catre toti sinistratii care prezinta semne specifice bolii diareice sa se adreseze medicilor din cadrul Centrelor de Permanenta si medicilor de familie din localitati. "Diareea se manifesta prin scaune moi, uneori apoase. Cauzele bolii sint: stresul social si psihic, unele medicamente, alimentele alterate, apa de baut poluata, alergiile alimentare, salmoneloza, gastrita, colita, afectiunile renale si intestinale. Prin scaunele diareice se pierd multe lichide si saruri minerale. Se vor evita legumele crude si laptele", recomnada Marina Maiorov, director adjunct in cadrul DSP. In ceea ce priveste alimentatia, medicii recomanda alimente usoare cum sint bananele, orezul nedecorticat si cartofii fierti in coaja.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.