Local

Satele inundate nu au unde sa-si ingroape mortii

Silvia Vrînceanu Nichita
18 iul 2005 672 vizualizări
In zonele inundate viata reintra in normal: ieri au avut loc doua casatorii

In comunele acoperite de ape, localnicii au mai gasit trei morti, pe linga cei de care stiau deja. Pina ieri dupa amiaza, Prefectura Vrancea a confirmat 14 decese produse ca urmare a inundatiilor, dar situatia pare sa se agraveze pe masura ce echipele de interventie ajung in localitatile izolate. Saftica Badiu, o batrina de 76 de ani, a fost gasita moarta sub ruinele casei sale din satul Vadu Rosca. Femeia locuia singura si, in timpul potopului, nimeni nu si-a mai dus aminte de ea. Calin Matca (74 de ani) din Tataranu nu a mai putut nici el sa se salveze din calea apelor, fiind gasit mort tot ieri, impreuna cu calul sau. Un alt barbat, Toader Vasile (56 ani) din Maicanesti, a fost trasnit pe cimp, cadavrul sau fiind gasit in mil. Pina ieri, numai la Vadu Rosca, in Foeniul Vrancei, dupa cum a fost supranumit satul, inundatiile au facut 7 morti, cei mai multi batrini si bolnavi. Autoritatile se tem ca numarul victimelor ar ar putea fi mai mare daca se tine cont de faptul ca in multe din localitatile vrincene exista case darimate, iar in multe zone se ajunge foarte greu din cauza drumurilor distruse. In continuare, se raporteaza cite o casa prabusita, dar oamenii au revenit in gospodarii pentru a mai recupera ce se poate. In Maicanesti si Vadu Rosca, oamenii aproape ca nu mai au lacrimi sa-si plinga mortii. Trei cimitire si doua biserici au fost inundate, ingroparea mortilor fiind o misiune dificila. Cu ultimele puteri, localnicii incearca sa ia viata de la capat. Numai in Biliesti si Maicanesti au fost oficiate ieri doua casatorii. Intrucit in primarii sint cazati sinistrati, casatoriile au fost oficiate in strada. "Trebuie sa oficiem casatoriile, ca isi pierd actele valabilitatea. E apa peste tot, sintem obositi, ca nu am mai dormit de atitea zile. Putere sa ne dea Dumnezeu, sa trecem peste aceste necazuri", ne-a spus secretara Primariei Maicanesti, Tincuta Benga.


Pomelnic de morti

1. Ionel Craciun - 67 de ani- Vadu Rosca

2. Zamfira Dobre - 80 de ani - Vadu Rosca

3. Marin Dobre - 70 de ani- Vadu Rosca

4. Ionascu Mihalcea - 68 de ani - Vadu Rosca

5. Neculai Dimofte - 75 de ani - Vadu Rosca

6. Stanica Stanciu - 70 de ani - Vadu Rosca

7. Saftica Badiu - 76 de ani - Vadu Rosca

8. Neculai Partenie - 49 de ani - Pufesti - cioban

9. Anica Gindea - 61 de ani - Vizantea Livezi

10. Gheorghe Inaulea - 43 de ani - Tulcea

11. Ion Gropnicu - 71 de ani - Soveja

12. Vasile Cherciu - 62 de ani - Lepsa

13. Calin Martac - 74 de ani - Tataranu

14. Toader Vasile - 56 de ani - Maicanesti


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.