Local

In goana dupa popularitate si voturi

Corneliu Condurache
13 iul 2005 842 vizualizări
Cind credeam toti ca am scapat, iata potopul se pare ca a navalit si peste Vrancea. La ora cind scriu aceste rinduri nu-i suficient de clara gravitatea situatiei. Este, in orice caz, vorba despre sate si gospodarii inundate, recolte distruse, poduri si mai multe drumuri puternic afectate, despre declararea starii de necesitate cel putin intr-o localitate din judet, iar toate acestea nu-s putin lucru.

Problema, insa, ar mai fi si alta.

Costatam din nou, ca de atitea ori in ultimul timp: singura speranta vine numai de la Dumnezeu. El este singurul care poate - si ar fi bine - sa fie mai blind cu vrincenii.

Altfel, orice eveniment nefericit, precum calamitatile naturale, ramas la mina gestionarii autoritatilor, este tratat de pe pozitii superficiale sau politicianiste.

Mai cu seama-n astfel de vremuri, cind sint solide indicii ca se cauta obtinerea foloaselor maxim inchipuite din punct de vedere politic.

Daca mai pe la inceputul anului, minti incetosate mustind de paranoia nu se puteau stapini si proroceau cu voce tare si grava cresterea numarului de tilharii si furturi, deteriorarea climatului de ordine si siguranta in comunitate ca un fel de protest al poporului, exprimat tocmai de gainari si hoti pentru ca ei, "cumetrii", nu mai sint la putere, nici acum nu-i exclus sa auzim cit de curind - daca nu cumva fenomenul s-a produs deja -, ca ploile si inundatiile din aceste zile se datoreaza unor cauze similare.

Este exact ce nu ar trebui exprimat prin parascovenii de acest tip in asemenea momente, cind accentul ar trebui sa se puna pe actiune eficienta si solidaritatea umana.

Cum se va putea face asa ceva cind atit pe la Bucuresti, cit si in Vrancea, fiecare politician cu responsabilitati calculeaza, parca in primul rind cum sa procedeze pentru a fi intr-o pozitie cit mai avantajoasa, incit sa cistige popularitate si voturi?

Si nu sintem departe de situatia absurda cind o tabara poltica isi freaca miinile, multumita pentru ca cealalta are asemenea pietroaie naturale atirnate de git.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.