Local

Copiii accidentati

Dan Chiriac
11 iul 2005 810 vizualizări
Ambulanta a ajuns tirziu la locul producerii accidentului

Un copil in virsta de 9 ani se zbate intre viata si moarte la Spitalul Judetean, dupa ce a fost lovit de o masina, ieri dupa-amiaza, pe raza comunei Timboiesti. Lasat in ingrijirea unei rude, Florinel R., de 9 ani, a fost lovit in plin de o masina aflata in tranzit prin judet. La locul accidentului s-au adunat mai multi sateni, care au sunat disperati, de mai multe ori, la 961 pentru a solicita interventia Ambulantei. Insusi medicul de la SAJ, care a fost la Timboiesti, recunoaste ca a ajuns tirziu la fata locului. "Imi asum tot ce voi spune. Ambulanta a ajuns tirziu la accident. Dupa 20-25 de minute. Oamenii adunati acolo au dreptate ca am intirziat. Lumea s-a cam rastit la noi, dar pe buna dreptate! In mod normal ar fi trebuit sa intervina Ambulanta de la Dumbraveni, dar aceasta era plecata cu o urgenta la Focsani. La SAJ e o lipsa acuta de masini, in conditiile in care se pare ca va trebui sa trimit si copilul accidentat la Bucuresti. Astfel, DN 2 va ramine descoperit si nu stiu cu ce vom interveni daca va fi nevoie. Am zis de mult ca e o criza de masini la SAJ, dar nimeni nu ne-a luat in seama. Am avea nevoie si de un elicopter medical care sa preia victimele in cel mai scurt timp", ne-a declarat medicul Valentin Rosioru, aflat de garda ieri la SAJ Vrancea. Copilul ranit a fost transportat la Spitalul Judetean si se afla in stare foarte grava. "A suferit un traumatism cranian deschis, dar are probleme si de natura neurologica. Cind l-am preluat, avea tensiunea foarte mica si a suferit o fisura la gamba stinga. Starea lui este grava si, daca va supravietui, il vom transporta la Bucuresti", ne-a spus ieri dupa amiaza medicul Valentin Rosioru. Un alt copil, de 5 ani, din Panciu, a fost victima unui accident rutier produs vineri seara. Cosmin Constantin a fost lovit de un tractor, in timp ce se afla cu parintii intr-o vie de la marginea orasului. Copilul a sarit in fata utilajului, nefiind supravegheat de parinti, care dormeau in iarba. Baiatul a ajuns la Spitalul Judetean cu rani usoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.