Local

Focsanenii, sensibilizati sa nu avantajeze soferii Primariei

Marius Grigorescu
8 iul 2005 669 vizualizări
Pentru ca eficienta camerelor de luat vederi a fost minima, Societatea de Transport Public a decis sa-i sensibilizeze pe calatori

Dupa ce a instalat camere de supraveghere pentru a-i prinde in flagrant pe soferii care vindeau bilete de calatorie "second hand", directorul Societatii de Transport Local Focsani, Ion Diaconu, s-a gindit la o metoda mai practica de a-i sensibiliza pe focsanenii care circula cu mijloacele de transport in comun. Astfel s-au afisat in toate mijloacele de transport ale municipalitatii anunturi prin care ii avertizeaza pe focsaneni ca, in cazul in care ii vor mai lasa biletul soferului, nu se vor putea bucura de mijloace de transport moderne. Mai mult decit atit, in cazul in care se depisteaza ca soferul a revindut un bilet folosit deja, el este sanctionat si poate fi chiar concediat si dat pe mina politiei. Mesajul este de natura sa-i impresioneze pe focsanenii si asa nemultumiti de conditiile oferite de societatea locala de transport public. Avind in vedere faptul ca metoda de urmarire a soferilor cu ajutorul camerelor de luat vederi nu a atins rezultatele scontate din lipsa banilor, aceasta este singura masura prin care se spera ca vor fi atrase fonduri mai mari in bugetul societatii. "In situatia inapoierii biletului de calatorie la coborire nu ajutati pe nimeni! Nu veti putea beneficia de un serviciu de calitate! Creati soferului premisele de a se injosi, de a fi sanctionat sau de a fi concediat! Limitati posibilitatea de a moderniza parcul auto al societatii", citesc focsanenii care se plimba zilnic cu microbuzele municipalitatii. Directorul Societatii de Transport Local, Ion Diaconu, spune ca s-a dorit sensibilizarea focsanenilor prin aceste anunturi si constientizarea acestora ca, in cazul in care lasa biletele de calatorie soferilor, bugetul firmei scade si, implicit, investitiile. In ultimul an, patru soferi au fost retrogradati la stadiul de muncitori necalificati iar 15 au primit sanctiuni. "Au fost si oameni care au plecat de bunavoie dupa ce au fost retrogradati la stadiul de muncitori necalificati pentru ca sint pusi sa sape, sa taie iarba ...etc. Am pus afisele pentru a-i sensibiliza pe calatori sa nu-i mai tenteze pe soferii care au salarii de aproximativ opt milioane de lei", a declarat Ion Diaconu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.