Local

O noua lista de prioritati pentru casele Primariei

Marius Grigorescu
28 iun 2005 1010 vizualizări
Chiar daca nu exista locuinte libere in acest moment, consilierii locali vor aproba astazi o noua lista de prioritati in vederea repartizarii locuintelor cu chirie din fondul locativ de stat.

Chiar daca nu exista locuinte libere in acest moment, consilierii locali vor aproba astazi o noua lista de prioritati in vederea repartizarii locuintelor cu chirie din fondul locativ de stat. Primaria Focsani dispune de aproximativ 1.500 de astfel de locuinte, toate repartizate. Pentru ca asa este obiceiul, consilierii locali aproba anual o lista de prioritati cu persoanele care urmeaza sa intre in posesia unei astfel de case, in cazul in care alti chiriasi renunta din diferite motive la locuintele municipalitatii. "Mai sint redistribuiri, mai sint oameni care isi schimba domiciliul, care pleaca si renunta la aceste locuinte, iar cele ramase libere se repartizeaza conform acestor liste", a precizat primarul Decebal Bacinschi. Desi exista nenumarati chiriasi care au restante catre bugetul local, municipalitatea focsaneana nu a luat pina acum masuri de recuperare a acestor datorii. Primarul da insa vina pe personalul insuficient din Primarie. De altfel, consilierii locali trebuie sa aprobe acesta hotarire fara sa stie daca lista de prioritati intocmita de functionarii Primariei a fost corecta. Prioritare pentru aceste locuinte sint familiile de tineri si cele carora li se pot acorda punctaje speciale pentru cazuri deosebite. Din aceasta categorie fac parte cei evacuati, repatriati, tineri din case de copii, locatari ai unor locuinte care nu mai prezinta siguranta, persoane cu handicap si functionari publici transferati in interesul serviciului. Cei care au mai detinut astfel de locuinte, care au instrainat o locuinta sau care nu au mutatie pe Focsani nu au dreptul la astfel de locuinte din partea municipalitatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.