Local

Telefoane de jumatate de miliard furate dintr-un magazin Orange

Matei Bratu
23 iun 2005 684 vizualizări
Desi incinta avea sistem de alarma, hotii au reusit sa fuga cu o prada de 500 de milioane de lei

Un magazin de telefonie Orange, din Focsani, a fost pradat de hoti la inceputul acestei saptamini. Politistii au fost anuntati marti dimineata, in jurul orei 4.50, despre faptul ca in cursul noptii, persoane necunoscute au patruns, prin fortarea usii de acces cu o ranga, intr-un magazin de telefoane mobile din Focsani. Politistii care s-au dus la fata locului au stabilit ca din magazin au fost furate 64 de telefoane de diferite marci, 100 cartele reincarcabile si suma de 8 milioane de lei, valoarea totala a prejudiciului ridicindu-se la suma de 500 de milioane de lei. Unitatea era dotata cu sistem de alarma care a functionat, insa autorii au reusit sa fuga pina la sosirea echipei de interventie. "Colaboram de 4 ani cu firma de securitate Dragon Star, care asigura monitorizare si interventie la fiecare punct de lucru din tara. Toate magazinele sint dotate cu sistem de alarma si monitorizare. In plus, exista asigurare de marfa cu una din societatile de asigurari si respectam toate conditiile impuse de aceasta. Una din conditii era de a depozita marfa intr-o alta incapere decit sala de vinzare. Acesta este motivul pentru care telefoanele erau depozitate in magazie, iar cartelele si banii proveniti din incasari se aflau in sertarul incuiat al mobilierului. Este posibil ca monitorizarea magazinului de catre hoti sa fi inceput cu mult timp in urma, deoarece gama de telefoane, peste 70 modele, precum si valorile mari au «atras» acest gen de persoane", a spus Marius Dumitrescu, seful magazinului.

Cercetarile sint continuate de politistii Biroului de Investigatii Criminale, in vederea identificarii autorilor si recuperarii prejudiciului. "Avem incredere in operativitatea si eficienta organelor de politie care se ocupa de acest caz si speram ca se vor descoperi autorii furtului", a mai spus Marius Dumitrescu. Acesta este primul furt masiv de telefoane in Focsani. Magazinele de telefonie mobila sint o tinta favorita pentru hoti, dar pina acum acestia s-au multumit cu doar citeva telefoane mobile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.