Local

Colaboratorii anchetatorilor, la un pas de libertate

Dan Chiriac
15 iun 2005 1240 vizualizări
Judecatorii au revocat masura arestarii preventive pentru Stefan Feraru, Nicoleta Onel, Aurelian Argeasanu. Gabriel Negoi, impotriva caruia sint cele mai putin probe, ar putea fi si el pus in libertate. Decizia poate fi atacata cu recurs, in termen de 24 de ore

Patru inculpati in dosarul de trafic si consum de droguri ar putea fi liberi, dupa ce instanta a revocat masura arestarii preventive si a dispus eliberarea acestora de indata, daca nu sint arestati in alte cauze. Cu toate acestea, decizia nu este definitiva, ea putind fi atacata in 24 de ore. "Cei patru vor ramine in arest cel putin pina miine. Daca parchetul face recurs vom astepta rezultatul, in caz contrar ei vor fi eliberati de indata", ne-a declarat inspectorul principal sef Ionel Cel-Mare, comandantul Penitenciarului Focsani. Decizia instantei este socanta, pentru ca trei dintre cei eliberati, Stefan Feraru, Nicoleta Onel si Aurelian Argeseanu, sint si cei impotriva carora exista si cele mai solide probe. In privinta lui Feraru, in pronuntare se specifica ca aceasta nu va putea parasi localitatea decit cu acordul instantei. In timpul urmaririi penale, la locuinta lui Stefan Feraru a fost gasita cantitatea de 1,89 grame de hasis, in vreme ce Nicoleta Onel este acuzata ca, in vara lui 2004, i-a vindut lui Stefan Ferau patru doze de hasis. De asemenea, "mascatii" au gasit la domiciliu fetei cantitatea de 13,6 grame de hasis. In sarcina lui Aurelian Argeseanu s-a retinut faptul ca, pe 30 august 2004, a vindut unui investigator sub acoperire 1,48 grame de cinepa salbatica. Cel de-al patrulea inculpat care ar putea fi liber este Gabriel Negoi, singurul care nu si-a recunoscut faptele puse in sarcina. Mai mult decit atit, toti ceilalti inculpati, mai putin Feraru, si-au retras acuzatiile impotriva lui. Pentru ca e o decizie delicata, procurorii nu au luat nici o hotarire ieri in aceasta privinta. "Miine (azi -n.r.), va avea loc o intilnire cu toti procurorii, pentru a analiza situatia si pentru a hotari de comun acord daca vom face sau nu recurs", a spus Ion Lefter, prim procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea.


Patru afara, trei inauntru

In timp ce Gabriel Negoi, Nicoleta Onel, Stefan Feraru si Aurelian Argeseanu ar putea fi liberi, Catalin Mihai Janu, Aurelian Catalin Dorobantu si Florinel Sava ramin, potrivit deciziei judecatorilor, in stare de arest. Avocatii acestor trei inculpati au formulat recurs impotriva mentinerii starii de arest, imediat dupa pronuntarea deciziei. La aflarea vestii ca fiul ei nu va fi eliberat, Mariana Sava a inceput sa plinga pe holurile Tribunalului. "De ce sa fie inchis baiatul meu si sa fie liber Feraru, care este recidivist si de la el a pornit totul? A facut inchisoare pentru tilharie si viol de la 15 ani. Nu este drept! Am avut toata increderea in acest domn judecator Neacsu. Am crezut ca el va face lumina in acest dosar, dar tocmai, ca nu s-a facut pentru cei sase nevinovati din acest dosar. Tocmai al saptelea, vinovat, Stefan Feraru, cu un rest de pedeaspa de 870 de zile a fost eliberat. Si mai intreb cum a fugit Feraru de la Parchet? Cind l-a dus domnul Ilie, de la crima organizata, la procurorul Rusu pentru cercetari, cum a reusit sa fuga Feraru? Pentru ce motiv a fost ascunsa fapta sa? Faptul ca a declarat tot felul de minciuni in fata anchetatorilor a facut ca el sa fie cel crezut si l-a ajutat sa scape mai usor", spunea femeia. Desi fiul lor ar putea fi eliberat, chiar si parintii lui Gabriel Negoi s-au aratat socati de decizia instantei.

Potrivit rechizitoriului, in sarcina lui Florin Sava s-a retinut ca a distribuit si consumat droguri de risc. In timpul urmaririi penale, Mariana Sava spunea insa ca, la cele doua perchezitii, nu au fost gasite droguri. Catalin Mihai Janu este acuzat ca, la rugamintea lui Stefan Feraru, a trimis din Italia 100 de grame de hasis sub forma a trei pachete, contra sumei de 600 de euro. Stefan Feraru a declarat ulterior, la scurt timp de la arestare, ca Mihai Catalin Janu este nevinovat si ca ar fi fost arestat doar pe baza unei declaratii facute sub influenta drogurilor. Aurelian Catalin Dorobantu este acuzat ca in vara lui 2004 l-a ajutat pe Florinel Sava sa vinda droguri. In schimbul serviciului, Aurelian Dorobantu a primit patru doze de hasis, dintre care doua le-a consumat, iar doua le-a vindut. De asemenea, la domiciliul acestuia au fost gasite 319 grame de resturi de cinepa salbatica. Amintim ca Stefan Feraru (34 ani), Florinel Sava (27 ani), Aurelian Argeseanu (20 ani), Nicoleta Onel (18 ani), Aurelian Catalin Dorobantu (31 ani), Catalin Mihai Janu, (24 ani) si Gabriel Negoi (19 ani) au fost arestati la sfirsitul lunii octombrie, fiind acuzati fie de trafic, fie de consum de droguri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.