Local

Greva CFR aduce clienti transportatorilor particulari

Marius Grigorescu
14 iun 2005 725 vizualizări
Cu toate acestea nu a fost nevoie de suplimentarea mijloacelor de transport. Intre sindicalisti si conducerea CFR au avut loc mai multe serii de negocieri, ramase insa fara rezultat.

Greva ceferistilor le-a adus transportatorilor interjudeteni mai multi clienti. In timp ce sindicatele si autoritatile duc negocieri pentru rezolvarea acestei situatii, oamenii s-au cam saturat sa astepte in gara si au luat cu asalt microbuzele. Autogara Focsani era ieri aglomerata dat fiind faptul ca multe curse pe caile feroviare au fost anulate, din momentul in care a fost declansata greva. Cu toate acestea, la Focsani nu a fost nevoie de suplimentarea curselor. "Nu au fost suplimentate cursele care pleaca din autogara. Probabil ca oamenii care doreau sa mearga cu trenul s-au interesat si au plecat cu trenurile care au circulat in continuare", ne-a declarat Adrian Simulescu, directorul Autogarii Focsani. Si soferii microbuzelor care fac curse regulate intre Focsani si Iasi, Bucuresti sau alte localitati din tara spun ca au inregistrat in ultimele zile un numar mai mare de clienti. "Inainte plecam cu jumatate de microbuz, iar in aceste zile au fost aproape pline de calatori. Nu a fost insa nevoie sa suplimentam cursele", ne-a declarat unul dintre soferi.


Greva continua

Greva generala a mecanicilor de pe calea ferata continua, dupa ce si ultima runda de negocieri s-a soldat cu un nou esec, iar instanta a declarat actiunea de protest legala. Sindicalistii au suspendat activitatea pe termen nelimitat. Conform legii, doar o treime din trenuri vor circula in aceasta perioada, lista acestora putind fi consultata pe site-ul www.cfr.ro/calatori/. Prin gara Focsani circula aproximativ 25 de trenuri, din cele 60 care tranziteaza de regula orasul. In general, de la inceputul grevei, focsanenii s-au interesat de mersul trenurilor si nu au stat prea mult prin gara. Singurii nemultumiti de lungile asteptari, care si-au si exprimat reprosurile in public, au fost calatorii aflati in tranzit. De multe ori, dispecerii de la biroul de informatii au avut astfel de indurat reprosurile celor afectati de greva feroviarilor.

Reamintim ca sindicalistii din CFR au intrat in greva generala pe 8 iunie. Ei solicita marirea salariilor cu cel putin 10%, tichete de masa si conditii mai bune de lucru. Se pare insa ca autoritatile nu vor sa cedeze la negocieri, pe motiv ca unele societati din CFR sint in pierdere. La negocieri s-a afirmat ca CFR Calatori si CFR Marfa se afla pe lista de monitorizare a FMI, ceea ce impiedica acordarea unei majorari salariale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.