Local

Taximetristii nu respecta regulile de circulatie

Matei Bratu
9 iun 2005 732 vizualizări
Cele mai multe tamponari au avut loc din cauza taximetristilor. Politistii au prins si soferi de taxi bauti la volan

Din luna ianuarie a acestui an, peste 30 de taximetristi au fost implicati cu vinovatie in evenimente rutiere, potrivit Politiei rutiere. Majoritatea tamponarilor s-au produs ca urmare a nerespectarii unor norme rutiere elementare, cum ar fi neacordarea de prioritate sau nerespectarea culorii rosii a semaforului electric. "Nerespectarea regulilor de circulatie mentionate mai sus pot genera consecinte mult mai grave, motiv pentru care s-a atras atentia cu privire la respectarea lor. Activitatea de solutionare a accidentelor de circulatie de catre lucratorii BPR Focsani a debutat, inca din prima zi a acestui an, cu un accident de circulatie soldat cu trei raniti usor. In acesta a fost implicat un taximetrist, pe artera respectiva circulind doar autovehiculele in cauza", a atras atentia inspectorul Catalin Stegarescu, seful Biroului Politiei Rutiere Focsani. In cadrul actiunilor desfasurate de politistii rutieri au fost amendati peste 1.100 de taximetristi, valoarea totala a amenzilor ridicindu-se la peste 500 de milioane de lei. Patru taximetristi au fost depistati in timp ce conduceau sub influenta bauturilor alcoolice, peste 100 au incalcat viteza legala si 41 au trecut pe culoarea rosie a semaforului. De asemenea, au fost retinute, in vederea suspendarii, 18 permise de conducere, iar 29 de certificate de inmatriculare au fost retrase deoarece taxiurile aveau defectiuni tehnice care puneau in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice. "Intrucit in urma analizelor efectuate la nivelul biroului s-a stabilit ca sint taximetristi care au savirsit in mod repetat acelasi gen de abateri si pentru care masura sanctionarii contraventionale nu a fost indestulatoare, s-a luat masura retinerii permiselor de conducere, pentru verificare la cunoasterea regulilor de circulatie potrivit art.22 alin. 2 din OUG 195/2002. 12 permise de conducere au fost retinute din acest motiv. In doua cazuri au fost intocmite si dosare penale, potrivit art.7 din OUG 195/2002, taximetristilor care au fost depistati conducind autovehicule pe drumurile publice, in timp ce aveau o concentratie alcoolica in singe peste 0,80 mg/l", mai spune inspectorul principal Catalin Stegarescu.

In prezent, in Focsani au fost emise un numar de 500 de autorizatii permanente si sezoniere pentru transportul de persoane si 20 de autorizatii pentru transportul de bunuri in regim de taxi. "In perioada urmatoare vor fi intensificate actiunile pe linia circulatiei autovehiculelor in regim de taxi, avind in vedere ca aceasta categorie de participanti la trafic isi desfasoara activitatea zilnica circulind pe drumurile publice, iar numarul foarte mare al acestora, in raport cu reteaua stradala, creeaza impresia de dezordine", a incheiat inspectorul principal Catalin Stegarescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.