Local

Actiunea grefierilor arhivari, respinsa de CA Galati

Nicoleta Cristea
17 sep 2008 1452 vizualizări
Procesul grefierilor arhivari si registratori din cadrul instantelor vrincene a avut un final nu foarte fericit pentru acestia.

Astfel, la inceputul acestei luni, Curtea de Apel Galati, instanta care a judecat procesul prin care grefierii solicitau anumite drepturi salariale, le-a respins actiunea. Cu toate acestea, cei 18 grefieri arhivari si registratori sint decisi sa merga mai departe, in recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nedumerirea acestora e cu atit mai mare cu cit la dosar au fost depuse acte care dovedeau ca unii dintre colegii lor din alte judete au cistigat actiuni de acest gen, prin hotariri definitive si irevocabile. Procesul celor 18 a fost intentat instantelor vrincene, Ministerului Justitiei, Ministerului Economiei si Finantelor, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si Curtii de Apel Galati. Arhivarii si registratorii din cadrul Tribunalului Vrancea, Judecatoriei Focsani, Judecatoriei Adjud si Judecatoriei Panciu solicitau sa li se plateasca diferentele salariale care exista intre ei si grefierii de sedinte, diferente calculate din ianuarie 2007 si pina la data incetarii discriminarii. Acestia mai solicitau sa le fie recunoscute studiile superioare la acordarea drepturilor salariale. (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.