Local

Terasele, luate cu asalt de focsaneni

Iulia Crețu
1 iun 2005 770 vizualizări
Din cauza temperaturilor de aproape 30 de grade Celsius, terasele s-au dovedit neincapatoare pentru focsaneni. La mare cautare sint si mini-terasele de cartier, unde vinzarile la bere, sucuri sau inghetata au crescut considerabil.

Canicula din ultimele zile, cind temperatura a atins peste 30 de grade Celsius, a scos din apartamente sute de focsaneni. Cei mai multi si-au petrecut sfirsitul de saptamina la plaja la Milcov, Putna sau la Cringul Petresti, insa, seara, amatorii de distractie au luat cu asalt terasele si restaurantele in aer liber. Cei cu bani putini au ales si baruletele de cartier, unde se putea sta la un pahar de vorba cu prietenii. Daca cei care locuiesc la casa, cu gradina si verdeata, isi permit sa stea oricind in aer liber, cei de la bloc ies la promenada si la un pahar de suc sau de bere, mai ales dupa orele 19.00, cind se mai potoleste canicula. "Caldura mare din ultimele zile ne-a cam toropit. Daca in timpul zilei am mers la plaja, am facut baie si am lenevit la soare, seara iesim la o bere cu prietenii. Prefer sa mergem mai pe seara, cind temperatura mai scade putin. Oricum, este o adevarata intrecere pentru un loc la o masa in oras. Toata lumea iese la plimbare dupa orele 19.00 si este foarte aglomerat. Stam pe terasa pina cind se inchide si pina cind...ne racorim", ne-a spus focsaneanul Laurentiu Topala. Administratorii de restaurante, terase si baruri din Focsani se declara multumiti de vinzarile din ultimele zile si spera ca si in continuare sa fie vreme buna. "In general, dupa ora sapte seara, terasa este super aglomerata. Clientii nostri nu sint numai tineri, adolescenti, ci si persoane mai in virsta. In ultimele seri am avut si peste 200 de persoane, multi plecind acasa aproape de miezul noptii. Majoritatea aleg sa consume bere sau sucuri. Sper sa fie cald in continuare, sa nu mai ploua si sa vina din ce in ce mai multi clienti. Noi le punem totul la dispozitie, copertina care acopera terasa este de bumbac si caldura soarelui nu trece prin ea", ne-a spus Lucian Mocanu, administrator la "Moca\'s Pub".


Cele mai cautate, terasele de cartier


In cartierele Focsaniului, buna dispozitie nu are ore favorite pentru a se manifesta. Aici nu este nevoie sa te imbraci la patru ace, pentru a merge la o bere cu prietenii. Odata cu venirea caldurii, magazinele au scos in fata citeva mese cu scaune, pentru cei care vor sa se racoreasca si sa scape de toropeala din apartamente. Mini-terasele din zona Sudului sint pline tot timpul, in special de barbati trecuti de virsta a doua. "Este foarte cald atit afara, cit si in apartament. Am venit cu vecinul de scara sa ne mai racorim cu o halba de bere si sa ne relaxam. Stau cam doua-trei ore, pina se mai racoreste afara. Nu este nevoie sa mergem in centru, pentru ca mese si scaune in aer liber sint si aici, in cartier. Nu cred ca m-as simti mai bine decit ma simt acum. Aici ne cunoastem cu vecinii de pe doua strazi si cheful este mai mare la o halba de bere. Sotiile nu prea au ce spune, caldura este mare si ne inteleg", ne-a spus Dorel Groza, locuitor al cartierului Sud.

Si zilele viitoare se anunta vreme frumoasa cu temperaturi potrivite mai degraba mijlocului verii, iar patronii de terase au de ce sa fie multumiti. Numarul clientilor va fi din ce in ce mai mare. Chiar daca unii mai exagereaza si consuma mai multe halbe de bere. Si asta...din cauza caldurii sufocante.


La scaldat in... fintina arteziana


Profitind de vremea calda, dar si de faptul ca in Focsani fintinile arteziene functioneaza, doi micuti din Marasesti au considerat ca mijlocul orasului este cel mai bun loc pentru a se racori. Desi nu aveau costume de baie, copiii au renuntat la haine si la rusine si s-au aruncat in apa fintinii arteziene din fata fostului BIG, chiar in centrul orasului. Fetita si baietelul au ajuns brusc in mijlocul atentiei trecatorilor, multi oprindu-se si amuzindu-se de nonconformismul prichindeilor. Ei au facut sarituri acrobatice, au inotat si chiar sperau sa se bronzeze inainte de a pleca acasa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.