Local

Incompatibilul Latcan pleaca din Consiliul Local

Marius Grigorescu
31 mai 2005 797 vizualizări
Ministerul Administratiei si Internelor spune ca liberalul Nicolae Latcan, director la UDET, este in incompatibil. Acesta ar putea deveni "compatibil" in Consiliul Judetean, in locul lui Ion Calin

Liberalul Nicolae Latcan nu va mai putea fi acuzat ca este incompatibil in functia de director al UDET si cea de consilier local. Acesta isi va da demisia din Consiliul Local, pentru a-i locul colegului sau Ion Calin in Consiliul Judetean. Presa a relatat in mai multe rinduri ca Nicoale Latcan ar fi trebuit sa renunte la calitatea de membru in legislativul focsanean sau cea de director al UDET. De altfel si Centrul de Resurse Juridice a atras atentia asupra faptului ca Latcan se afla intr-o stare clara de incompatibilitate. Directorul adjunct al Directiei de Management Resurse Umane din cadrul MAI, Valentina Apostol, a confirmat faptul ca Nicolae Latcan este incompatibil. "Functia de consilier local sau judetean este incompatibila cu functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la regiile autonome si societatile comerciale de interes local infiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori consiliului judetean. In conditiile in care SC ENET SA Focsani este o societate comerciala de interes local, opinam ca functia de consilier local este incompatibila cu cea de director", se arata in raspunsul oficial al MAI cu privire la situatia consilierului Nicolae Latcan. Liberalul nu a recunoscut niciodata ca este incompatibil. El s-a bazat pe o adresa a Ministerului Administratiei Publice din timpul guvernarii PSD, emisa pe data de 6 mai 2003, in care se precizeaza faptul ca functia de director al UDET, unitate subordonata ENET, nu este incompatibila cu cea de consilier local. Tocmai datorita pozitiei caldute pe care acesta a ocupat-o s-a vehiculat faptul ca Latcan nu prea s-a omorit cu campania pentru a reveni in scaunul de primar al Focsaniului. "Depinde de cine a facut adresa la Ministerul Administratiei si Internelor. Eu cind am facut-o, imediat ce a aparut legea, am explicat ca nu sint factor de decizie, ci doar executiv si mi-au spus ca nu sint incompatibil. Legea se refera doar la conducatorii mari ai unitatii, iar eu nu am personalitate juridica", a explicat Nicolae Latcan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.