Local

Primarul promite din nou gaze la Mindresti

Iulia Crețu
26 mai 2005 684 vizualizări
Locuitorii din Mindresti s-au plins de gropi si de mirosul de nesuportat degajat de abator si de statia de epurare. Mindrestenii isi doresc eliminarea placutelor care separa Focsaniul de Mindresti.

Locuitorii cartierului Mindresti s-au intilnit marti cu primarul Decebal Bacinschi si cu grupul de consilieri locali arondati zonei a VI-a, respectiv Gheorghe Iorga, Coman Imparatu si George Mateescu, pentru a discuta problemele cu care se confrunta si pentru a se incerca o cale de rezolvare. Doleantele celor din Mindresti s-au concretizat prin elaborarea unui top al problemelor, in care prioritare au fost curatenia, asfaltarea strazilor, efectuarea de lucrari de canalizare, racordarea la apa curenta si finalizarea alimentarii cu gaz metan. In planul de investitii pentru anul 2006, Primaria a propus o suma de 4 miliarde de lei pentru racordarea noului cartier la sistemul de gaz, iar alte 3 miliarde lei sint prevazute pentru Serele Mindresti. Principala problema ridicata a fost alimentarea cu gaze, locuitorii cerind conditii egale cu ceilalti focsaneni si sa nu mai fie tratati ca fiind niste tarani. "Voi face demersurile necesare pentru ca Mindrestiul sa fie racordat la reteaua de gaze. Insa, pentru acest lucru, trebuie sa am acceptul de la cit mai multi locuitori", a spus primarul Decebal Bacinschi. Locuitorii au mai ridicat si vesnica problema a gropilor din carosabil, situatie care, de altfel, s-a regasit la toate intilnirile dintre alesi si alegatori. "Saptamina viitoare vom incepe actiuni de astupare a gropilor. Acum lucram in Focsani si ploile ne-au cam incurcat. Nu am posibilitatea de a turna covor continuu de la un capat la altul, dar gropile vor fi acoperite", a promis primarul. Mindrestenii s-au mai plins si de mirosurile de nesuportat emanate de abator si de statia de epurare a apei din cartier. Daca in trecut se foloseau anumite substante care mai atenuau din miros, acum s-a renuntat la aceasta practica. "Lucrarile de extindere a statiei de epurare vor incepe in octombrie si se vor desfasura pina anul viitor. Statia va functiona la norme europene si se va termina cu mirosul si cu poluarea", a precizat Decebal Bacinschi. Si pentru ca majoritatea locuitorilor din Mindresti se simt ca facind parte din orasul Focsani oamenii au sesizat ca edilii nu au inlocuit vechea placuta, care delimita comuna de oras. Edilii au o noua intilnire cu focsanenii din zona Unirea Principatelor, Anghel Saligny si B-dul Unirii azi, la ora 17.30, la Liceul Pedagogic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.