Local

Primele facturi cu abonament la gaze naturale

Marius Grigorescu
19 mai 2005 664 vizualizări
Cei care au contor la scara scapa cu facturi mai mici. In lunile de vara, abonamentul ar putea costa mai mult decit gazele consumate.

Focsanenii au inceput sa primeasca primele facturi pentru gazele naturale furnizate de Distrigaz Sud, facturi in care este inclusa si contravaloarea abonamentului lunar. Cei mai fericiti se pot considera focsanenii care sint contorizati la nivelul intregii scari, abonamentul impartindu-se la fiecare familie. In acest fel, focsanenii norocosi platesc un abonament cuprins intre 7 si 20.000 de lei pe luna pentru fiecare familie, in conditiile in care cei contorizati individual platesc un abonament de 4.500 de lei fara TVA pe zi pentru consumuri mai mici de 2.400 metri cubi anual si 12.000 de lei fara TVA pe zi pentru cei care depasesc anual un consum de 2.400 de metri cubi de gaze. O cheltuiala in plus o au cei care si-au montat centrale termice de apartament, ei fiind contorizati separat fata de asociatia de proprietari din care fac parte. Decizia care prevede plata abonamentelor lunare pentru gazele naturale livrate a intrat in vigoare de la 1 aprilie, insa a trecut aproape neobservata pina la aparitia primelor facturi. Dupa ce prima scumpire a gazelor naturale a marit contravaloarea acestora cu cinci procente in luna ianuarie, focsanenii s-au trezit in aceasta luna ca trebuie sa mai cotizeze citeva zeci de mii de lei fara a primi ceva in schimbul banilor. O noua scumpire cu aproximativ 6 procente va avea loc in luna iulie. Consumatorii facturati individual, in special cei cu centrale termice, isi vor lua astfel adio de la facturile "de vara", care puteau fi in multe dintre cazuri chiar si pina in 100.000 de lei. Si asta pentru ca cei care consuma anual pina in 2.400 de metri cubi vor plati lunar 136.875 lei, iar cei care depasesc aceasta limita vor plati 360.000 de lei lunar. La aceste sume se adauga apoi si pretul gazelor consumate, care s-ar putea sa coste chiar mai putin decit abonamentul. In functie de consum, si consumatorii industriali vor plati un abonament cuprins intre 120.000 si 750.000 de lei zilnic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.