Local

Jurnalistul Cristi Irimia, amenintat de bodyguardul lui Oprisan

Silvia Vrînceanu Nichita
11 mai 2005 826 vizualizări
"Fii mai temperat ca, daca nu, o sa fie rau de tine!", i-a spus garda de corp a baronului colegului nostru

Bodyguarzii lui Marian Oprisan au inceput sa ameninte din nou jurnalistii care scriu articole critice la adresa sefului lor. Ieri, in jurul orei 9.00, Vasile Cicu, unul din bodyguarzii presedintelui PSD Vrancea, l-a amenintat in plina strada pe jurnalistul Cristi Irimia, redactorul sportiv al Ziarului de Vrancea. "M-a amenintat sa am grija ce scriu pentru ca, in caz contrar, o sa fie rau de mine. Vasile Cicu, aflat in stationare la volanul unui autoturism Volkswagen, cu numarul de inmatriculare VN 70 XXL, m-a observat pe trotuarul de la "Doi Stejari" si mi-a spus textual: "Bai Cristi, iar ai inceput sa scrii urit? Fii mai temperat ca, daca nu, o sa fie rau de tine!!", a relatat jurnalistul. Cristi Irimia spune ca singurul articol critic din ultima perioada pe care l-a redactat a fost la adresa lui Marian Oprisan, despre care a scris ca poarta o parte din responsabilitate pentru desfiintarea divizionarei B Unirea Focsani. Trebuie precizat ca, in sedinta Consiliului Judetean Vrancea din data de 5 mai, Marian Oprisan i-a asmutit pe microbistii focsaneni impotriva jurnalistului si a directorului Ziarului de Vrancea, spunind ca suporterii ar trebui sa le "multumeasca" pentru desfiintarea echipei de fotbal Unirea Focsani. Nu este pentru prima data cind bodyguarzii presedintelui Consiliului Judetean incearca sa-i intimideze pe redactorii Ziarului de Vrancea pentru a-i determina sa nu mai scrie materiale critice la adresa sefului lor. Pe 7 decembrie 2002, doi bodyguarzi, dintre care unul a fost recunoscut ca fiind tot Vasile Cicu, au incercat sa-l sechestreze pe reporterul Cristi Irimia in sediul clubului Unirea Focsani, chiar in timpul meciului pe care divizionara B vrinceana il sustinea cu Petrolul Ploiesti. Si alti redactori ai Ziarului de Vrancea au fost amenintati in trecut de ciracii lui Marian Oprisan. Ziarul de Vrancea a sesizat deja institutiile care apara drepturile jurnalistilor si libertatea de exprimare cu privire la aceasta noua amenintare. Totodata, jurnalistul Cristi Irimia isi rezerva dreptul de a-l actiona in justitie pe Vasile Cicu pentru amenintare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.