Local

Consilierul Ion Vlase a insistat sa se elibereze o amenda ilegala

Marius Grigorescu
10 mai 2005 1070 vizualizări
Angajatii Primariei au recunoscut ca pesedistul Ion Vlase a insistat sa elibereze o amenda de 10 milioane. Secretara municipiului a catalogat amenda ca fiind "nula". Primarul s-a scuzat spunind ca "a semnat ca primarul". Vlase neaga toate acuzatiile iar focsaneanca trebuie sa mearga prin Tribunal pentru a-si anula amenda luata pe nedrept.

Consilierul municipal Ion Vlase (PSD) a facut presiuni asupra angajatilor Primariei Focsani sa amendeze ilegal o focsaneanca, dat fiind ca Focsaniul este condus de colegul sau de partid. Acest fapt a fost recunoscut ieri de functionarii Primariei in timpul audientelor primarului Decebal Bacinschi. Si asta pentru ca Petrica Marin i-a reclamat edilului sef amenda de 10 milioane de lei primita inainte de Pasti. Primarul s-a scuzat, spunind ca a semnat "ca primarul" si l-a convocat imediat pe seful serviciului care a eliberat amenda, amenintindu-l ca va fi penalizat pentru o astfel de eroare.

Petrica Marin, o focsaneanca ce locuieste pe strada Plevnei, la blocul H1, a venit ieri in audienta pentru a cere ajutorul cu privire la anularea unei amenzi pe care o considera ilegala. Cu putin timp inainte de Pasti, femeia a fost amendata pentru ca si-a ridicat o magazie de doi metri patrati in rostul blocului in care locuieste. Dupa cum au confirmat angajatii Serviciului Urbanism al Primariei, amenda, in valoare de 10 milioane de lei, a fost intocmita la insistentele consilierului Ion Vlase. "Tovarasul Vlase, pentru ca a ramas tovaras, are o ura personala pe mine, pentru ca nu am fost de acord sa-i platesc fondul de sanatate pe care l-a pretins de la toti locatarii in calitate de administrator. Aceasta magazie este facuta de 25 de ani si acest lucru il pot confirma toti vecinii. Am cerut aprobare de la Primarie sa concesionez spatiul pentru a plati taxe, dar administratorul nu a vrut sa-mi elibereze adeverinta conform careia nu am datorii", a povestit Petrica Marin. Femeia spune ca, in loc sa primeasca aprobare pentru concesiune, s-a trezit cu amenda la usa. "Amenzile se aplica la maxim doi ani de la ridicarea constructiei. Practic, amenda este nula", i-a spus primarului sercretara municipiului, Luminita Nicolau. "Sa vedeti ce circ fac eu cu voi pentru ca ma puneti sa semnez ca primarul. De ce nu a fost vizata si de serviciul juridic inainte sa ajunga la mine?", a intrebat primarul Bacinschi. Potrivit secretarei municipiului, Luminita Nicolau, aceste sanctiuni se aplica numai dupa ce formularele respective se completeaza cu date exacte, care sa ateste data in care a fost ridicata constructia, fapt care dovedeste ca amenda a fost emisa prin inscrisuri false in acte publice.

"Nu prea-i legala amenda, dar are sansa sa o anuleze"

Interogati de primar in legatura cu modul in care a fost emisa de catre Primaria Focsani o amenda ilegala semnata chiar de edil, angajatii au recunoscut ca pesedistul Ion Vlase este la mijloc. "Doamna a avut o reclamatie de la domnul Vlase si a insistat la sefu\' sa-i dam amenda. Nu prea-i legala, dar are sansa sa o anuleze prin instanta", s-a justificat un agagajat al Serviciului de Urbanism. Petrica Marin spune ca aceasta este de fapt o razbunare a consilierului Ion Vlase pentru ca nu a vrut sa-i plateasca datoriile lui Ion Vlase la fondul de sanatate. "Tovarasul Vlase este ales administrator din 86 si pina acum nu s-a facut nici o sedinta. S-a transformat si in asociatie de proprietari fara consimtamintul locatarilor si, daca o sa-l verificati, numai cu persoane fictive. E o teroare in intreg cartierul", a mai declarat Petrica Marin. Contactat de reporterii nostri, consilierul Ion Vlase a incercat sa se disculpe: "Inseamna ca nu au capul pe umeri si nu pot sa stea la Serviciul Urbanism. Daca credeti ca eu am dat dispozitie sa se faca gestul asta inseamna ca ei nu trebuie sa mai stea la Urbanism. Nu este adevarat! Eu nu mi-am permis in opt ani si jumatate sa fac gestul asta, sa ma duc sa spun si sa dau dispozitie. N-au aplicat legea cind a trebuit. Poate ati gresit telefonul! Eu nu fac asa ceva! Daca este grava eroarea lor, sa raspunda", ne-a declarat Ion Vlase. Functionarii Primariei spun ca focsananca amendata ilegal poate apela la justitie pentru a contesta sanctiunea.










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.