Local

Vrincenii pot contribui la protejarea libertatii de exprimare

Marius Grigorescu
9 mai 2005 678 vizualizări
Vrincenii care doresc sa sprijine independenta si libera exprimare a mijloacelor mass media din tara pot directiona printr-o simpla formalitate 1% din impozitele datorate statului catre Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Libertatii de Exprimare

Vrincenii care doresc sa sprijine independenta si libera exprimare a mijloacelor mass media din tara pot directiona printr-o simpla formalitate 1% din impozitele datorate statului catre Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Libertatii de Exprimare, una dintre cele mai active organizatii media. APPLE este o asociatie care a dezvoltat si implementat nenumarate proiecte in ceea ce priveste libertatea de exprimare, luind pozitie ferma de fiecare data pentru apararea drepturilor si libertatilor jurnalistilor. "Rugam toate persoanele interesate de protejarea si promovarea libertatii de exprimare sa directioneze 1% din impozitul platit pentru veniturile obtinute in anul 2004 catre Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Libertatii de Exprimare", arata jurnalistul Cristiana Hurdubaia, directorul APPLE, intr-un comunicat de presa. Acest minim efort din partea cetatenilor nu implica nici o cheltuiala din partea angajatilor sau a angajatorilor. Cei care doresc sa sprijine APPLE nu trebuie decit sa completeze in declaratia de venit global, la capitolul H/2, datele de identificare a ONG-ului. 1% din impozitele platite de cetateni vor fi astfel directionati de catre Administratia Financiara catre APPLE, cetatenii hotarind in acest fel directionarea unor sume din bugetul de stat pentru sprijinirea initiativelor cunoscutei asociatii din Bucuresti. "Banii se vor regasi in diverse actiuni pentru protejarea si promovarea libertatii de exprimare", se mai arata in comunicatul de presa al APPLE.

NOTA:

In Declaratia de Venit, cetatenii trebuie sa completeze spatiile libere cu urmatoarele date de identificare:

Denumirea asociatiei nonprofit: Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Libertatii de Exprimare

Cod fiscal: 13677124

Cont IBAN: RO78 CBIT 4220 1032 8800 1000

Banca Tiriac, sucursala Izvor, Bucuresti

Donatia nu ii costa nimic pe cetateni, banii directionati provenind din impozitul platit de acestia pentru veniturile realizate in 2004.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.