Local

Oprisan invita Clubul Roman de Presa la Focsani

Silvia Vrînceanu Nichita
25 apr 2005 825 vizualizări
"Invitatia este cel putin neobisnuita", ne-au declarat oficialii CRP

Baronul Marian Oprisan a lansat o invitatie neobisnuita catre Clubul Roman de Presa, in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, de a organiza la Focsani, pe 9 mai, de Ziua Europei, un simpozion dedicat independentei presei si libertatii de exprimare. Mai exact, seful PSD Vrancea, cunoscut pentru megascandalurile pe care le-a avut cu jurnalistii, dar si pentru incercarile de a suprima presa independenta si de a pune pumnul in gura ziaristilor incomozi, ar vrea sa medieze o discutie pe tema "libertatii presei, ca principiu democratic intr-un stat de drept". Marian Oprisan ii asteapta la intilnire pe toti membrii Clubului Roman de Presa, in fata carora ar vrea sa-si expuna filosofia despre existenta mass-media. Oficialii Clubului Roman de Presa au confirmat sosirea acestei invitatii, care va fi pusa in discutia la proxima sedinta a Consiliului de Onoare. "Invitatia este cel putin neobisnuita. In istoricul nostru nu avem actiuni comune cu vreo administratie sau om politic", ne-a declarat George Ene, secretarul general al Clubului Roman de Presa. La rindul sau, contactat telefonic, Marian Oprisan a confirmat lansarea acestei invitatii, dar ne-a trimis pentru lamuriri suplimentare la consilierul sau Raluca Dan. Totusi, intrebat cum se "pupa" un asemenea simpozion cu scandalurile cronice pe care le intretine cu presa, Marian Oprisan a declarat ca acestea "reprezinta notiuni exagerate" si ca "scandalurile au fost fabricate de jurnalistii care au interese politice". Intrebat cine va finanta un asemnea proiect, in stilul propriu, seful Consiliului Judetean a declarat ca finantatorul va fi ... "Omar Hayssam". Ultimul abuz comis impotriva unui jurnalist la comanda lui Marian Oprisan a avut loc in urma cu o saptamina, chiar in timp ce era reales presedinte al PSD Vrancea. Unul dintre jurnalistii invitati, corespondent la un cotidian central, nu a fost lasat sa asiste la lucrari, fiind evacuat cu ajutorul unui bodyguard. S-a spus ca seful PSD era suparat pentru ca, la o precedenta intilnire cu presa, cind a fost la un pas sa beneficieze de acelasi tratament, in semn de protest, ziaristul i-a pus portofelul pe masa, ca o aluzie la acuzele de delincventa juvenila din trecutul sau. Intrebat despre acest incident, Marian Oprisan a negat, spunind ca jurnalistul "a ajuns prea tirziu, iar usile erau inchise".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.