Local

Arme de vinatoare disparute la Vidra

Matei Bratu
7 apr 2005 893 vizualizări
Pustile au fost date in urmarire generala.

Politistii vrinceni sint in alerta dupa ce, marti dimineata, un vinator a anuntat disparitia a doua arme de vinatoare, de calibru 12 si 16 milimetri. Petrica Iacob, a reclamat politistilor faptul ca din casa sa din Vidra au disparut cele doua pusti. Deocamdata nu se cunoaste cu exactitate ziua in care au fost sustrase armele de vinatoare, in conditiile in care Petrica Iacob, locuieste in Focsani si nu a mai fost la Vidra de trei luni. Politistii vrinceni au dat in urmarire generala armele disparute. De asemenea, din casa lui Petrica Iacob, o data cu cele doua arme si munitia aferenta, a disparut un televizor si o drujba. Petrica Iacob spune ca este posesor de permis de port-arma si de vinatoare din anul 1990. Dupa spusele sale, de la Sfintul Ion nu a mai trecut pe la Vidra si atunci a inchis cele doua arme in dulapul metalic. Vecinii sai nu au vazut nimic suspect la casa familiei Iacob, dar nu exclud varianta ca armele sa fie furate de prietenii vinatorului. "A facut o petrecere in toamna trecuta. Au baut si au dansat in curte. Nu este exclus ca atunci sa i le furat cineva. De atunci nu a mai venit pe aici", a declarat Constantin Bouros. Alti sateni cred ca de vina sint dusmanii lui Petrica Iacob. "E vinator de multi ani. Dusmanii le-au luat, nu avea cine altcineva. Cine le-a furat poate sa impuste pe cineva sau sa le foloseasca la braconaj", ne-a spus un alt vecin, Vasile Lazar. Politistii din cadrul Serviciului Arme Explozibili si Substante Toxice din IPJ Vrancea s-au deplasat la Vidra pentru a lua urma armelor. "Impreuna cu cele doua arme au disparut si 25 de cartuse. Petrica Iacob avea permis de port arma si de vinatoare de 15 ani. Acesta nu a putut preciza cu exactitate ziua disparitiei acestora pentru ca nu a mai fost la domiciliu de trei luni. Armele au fost date in urmarire generala", a declarat subcomisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IPJ. Politistii au gasit in casa urme de noroi, ceea ce i-a determinat sa creada ca hotii au intrat in casa dupa topirea ultimelor zapezi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.