Local

Doamna cu banii a iesit la pensie

Dan Chiriac
31 mar 2007 1287 vizualizări
Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a organizat o festivitate prilejuita de iesirea la pensie a contabilei unitatii

Toate cadrele din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au fost adunate ieri dimineata pe platoul unitatii pentru o festivitate ocazionata de iesirea la pensie a plt. adj. sef Perta Buti, doamna care lucrat timp de 14 ani la Compartimentul Financiar Contabil. Aceasta a fost invitata in fata adunarii si felicitata de colegi pentru toata activitatea depusa. Toate sirenele masinilor de interventie au sunat pret de citeva minute, ca semn de recunostinta pentru activitatea depusa de Perta Buti. De altfel, astfel de manifestari sint propuse a se desfasura la pensionarea tuturor cadrelor din ISU Vrancea. "Doamna cu bani", dupa cum iii spun colegii, a lucrat toata viata in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si, cu toate ca are o meserie "civila", a ajuns sa iubeasca haina militara.

"Am inceput in 1975 contabil la Penitenciarul Focsani, unde am stat pina in 1990. Seful de atunci al Penitenciarului, Constantin Nedelcu, mi-a urat sa ies la pensie din MAI si acum ma bucur ca asa s-a intimplat. Au urmat trei ani la IJP Vrancea, pe aceasi functie, iar din 1993 la Grupul de Pompieri, devenit ulterior Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta", a mentionat Perta Buti.


"Mi-a intrat in singe militaria"


Perta Buti este casatorita si are un fiu, Daniel, care la doar 26 de ani este profesor universitar la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir. Din 2006, este analist la Institutul PRO. Desi se afla in ultima zi de munca, dupa 32 de ani de activitate, "doamna cu banii" era si ieri, la intrarea noastra in birou, in fata calculatorului pentru rezolvarea ultimelor probleme contabile inainte de pensionare. Perta Buti a lucrat cacivil la Penitenciar si IPJ Vrancea, dar odata venita la pompieri a dobindit grad militar si ulterior a fost avansata la exceptional. "M- am adaptat foarte usor la regimul militar, am respectat intotdeauna ordinele, mi-a placut disciplina si in acest fel m-am acomodat

foarte usor. Lucrind de la 23 de ani in acest domeniu, mi-a intrat in singe militaria", mai spune proaspata pensionara. Aceasta spune ca este bine pregatita psihic pentru a pleca la pensie si ca va folosi timpul liber pentru plimbari si vizite la fostii sai colegi. Perta Buti considera pensia ca pe un concediu prelungit.

Conducerea unitatii a tinut sa aiba o urare speciala pentru contabila iesita la pensie. "Sa ne intilnim peste 25 sau 50 de ani la cea de-a 25-a sau a 50-a aniversare de la iesirea dumneavoastra la pensie", i-a transmis col. Janica Bordeanu, seful ISU Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.