Local

Familie de politisti la Postul de Politie Tataranu

Dan Chiriac
26 mar 2007 1734 vizualizări
Agentii Ana Maria si Catalin Mateescu s-au cunoscut la Scoala de Politie Cimpina u dupa ce s-a casatorit, au lucrat in comune diferite u de astazi, cei doi vor avea grija de linistea din Tataranu

Agentii de politie Ana Maria si Catalin Mateescu s-au cunoscut la Scoala de Politie Cimpina si, in noiembrie 2006, au hotarit sa-si uneasca destinele. Ana Maria, din comuna Gologanu, se intelege perfect cu alesul inimii sale, un oltean din Dolj. Imediat dupa absolvire, cei doi au fost repartizati in Vrancea, la tara, Ana Maria la Slobozia Ciorasti si Catalin la Sihlea. Cei doi au stat separati pina de Ziua Politiei, cind sefii s-au gindit sa le faca o surpriza. Seful Serviciului de Ordine Publica, comisarul Vasile Marin, i-a repartizat sa lucreze la Postul de Politie Tataranu.


Desfiintarea unei clase la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Cimpina a facut ca cei doi tineri sa se intilneasca si sa se indragosteasca. "In primul semestru, am invatat intr-o alta clasa, dar ulterior am fost mutat in clasa viitoarei mele sotii", ne-a povestit Catalin Mateescu. "Dupa doua-trei luni, am inceput sa ne intilnim si am inteles ca simtim ceva unul pentru altul", completeaza Ana Maria. Pina la nunta nu a mai fost decit citeva luni, cei doi unindu-si destinele in luna noiembrie 2006. Din dragoste, Catalin a acceptat sa paraseasca Oltenia natala si a primit repartitie in judetul sotiei. Au lucrat separat timp de trei luni. Acum, dupa decizia sefilor, vor putea lucra impreuna pentru ordinea si linistea publica din comuna Tataranu. Deja sint in cautarea unei locuinte de serviciu. "Am incredere ca isi vor desfasura activitatea asa cum le cere munca de Politie", ne-a spus comisarul Vasile Marin, seful Serviciului de Ordine Publica.


Moldoveanca a dat olteanul pe brazda


Ana Maria ne-a dezvaluit ca la inceput viitorul sau sot folosea regionalisme din zona Olteniei, care nu erau dintre cele mai placute auzului ei de vrinceanca fina. "Acum s-a dat dupa mine si e moldovean get-beget!!", spune Ana Maria. Si Catalin recunoaste ca a fost "persecutat" de sotia sa. "Mi-a spus de la inceput sa ma dezobisnuiesc de astfel de expresii". Sotii Mateescu recunosc ca se bucura de decizia sefilor de a-i apropia, dar spun ca obiectivele lor sint mult mai mari. "Vrem sa ajungem in corpul ofiterilor! Este si normal sa ne dorim sa lucram intr-o politie dintr-un oras, unde programul este fix, nu ca la post, unde, ca sa-l citam pe seful nostru, programul este non-stop cind suna cetateanul", ne-au mai spus cei doi. Pentru a putea ajunge ofiteri, Catalin urmeaza Facultatea de Drept, in timp ce Ana Maria este studenta in anul III la Facultatea de Economie. Munca celor doi nu se anunta usoara

in una dintre cele mai mari comune ale judetului. "Sint cinci sate si oameni mai dificili, din cite ni s-a spus. Dar faptul ca sintem impreuna le compenseaza pe toate", au incheiat agentii Mateescu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.