Local

Tinara ucisa sub ruinele Marchim Marasesti

Dan Chiriac
14 feb 2007 941 vizualizări
O tinara de 24 de ani a murit dupa ce un zid al fostei fabrici din care fura caramizi s-a prabusit u sotul ei a scapat ca prin minune, dar nu a putut face nimic pentru femeie u doi copii au ramas fara mama u rudele venite la fata locului au jelit-o pe tinara decedata

O femeie din Marasesti, cartierul Modruzeni, a avut parte de o moarte groaznica in cursul dupa-amiezii de ieri. Sotii Costel si Mihaela Adochitei, de 29 si respectiv 24 de ani, au plecat sa fure caramizi din incinta fostei fabrici Marchim Marasesti. Au lasat caruta in curte si au urcat impreuna la etajul trei al unui imobil dezafectat. La orele 16.30, nenorocirea avea sa se abata asupra familiei Adochitei. "Veneam si noi sa adunam caramida, pe care ovindeam pe unde puteam, ca sa putem supravietui. Azi (ieri- n.r.) am urcat la etajul trei si, dupa citeva minute, zidul de caramizi s-a prabusit peste noi. Pe mine m-a lovit de la briu in jos, dar am reusit sa ma salvez. Nu am patit nimic. Am incercat sa o salvez si pe nevasta-mea, am apucat-o de cap, dar nu am putut face nimic. Zidul s-a prabusit peste ea si a fost prinsa sub gramada de caramizi", a povestit Costel Adochitei. La fata locului au ajuns si politistii, care au cercetat imprejurarile in care s-a produs accidentul. "Am fost sesizati pe dispeceratul 112 despre producerea unui accident la SC Marchim SA Marasesti. Ajunsi aici am constatat decesul Mihaelei Adochitei, 24 ani, din cartierul Modruzeni. Din cercetari a rezultat ca peste aceasta s-a prabusit un zid, in timp ce femeia aduna caramizi din acesta", ne-a declarat agentul sef Liviu Dogaru, de la Politia orasului Marasesti.


Marchim, un pericol public


Imediat dupa tragedie, in incinta fostei fabrici au ajuns si rudele decedatei. "Mihaelo, unde te duci, cui ramin copii?! Mihaela, hai acasa ca avem nevoie de tine!", se auzeau tipetele rudelor. Sotii Adochitei au doi copii care vor ramine acum doar in ingrijirea tatalui si a bunicilor. Accidentul de aseara de la Marchim ar trebui sa puna pe ginduri autoritatile locale si pe cei care detin ruinele Marchimului, inainte ca aici sa se produca si alte tragedii. Incinta fostei fabrici chimice este un pericol pentru oricine se apropie prea mult, deoarece zidurile sint in pericol sa se prabuseasca la cea mai mica atingere. Cu toate acestea, viata dusa pina la limita de jos a saraciei ii determina pe unii oameni din Marasesti, si nu numai, sa vina aici si sa fure caramizi pe care ulterior le vind pe sume de nimic sau pe o bucata de piine. Indiferent cui apartin aceste ruine, cineva trebuie sa ia masuri inainte ca Marasestiul sa devina un al doilea caz Valea Calugareasca. La fostul Combinat de ingrasaminte chimice din Valea Prahovei si-au pierdut viata multi oameni veniti la furat. Singura solutie ce se poate lua in cazul fostei fabrici Marchim este darimarea imediata a zidurilor si inlaturarea pericolului din zonele respective. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.