Local

Refacerea Pietei Unirii sare de 5 milioane de euro

Doina Ganea
1 feb 2007 800 vizualizări
Primaria ar putea scoate mai multi bani de la buget

Lucrarile la refacere a Pietei Unirii ar putea costa mai mult decit s- a preconizat, dupa cum sustine primarul Decebal Bacinschi. Acesta a primit pe 30 ianuarie delegatia specialistilor de la consortiul OV ARUP Anglia, care se va ocupa de pregatireadocumentatiei pentru scoaterea la licitatie a lucrarilor de reabilitare a Pietei Unirii. In plenul sedintei ordinare de marti a Consiliului Local, edilul sef a informat alesii cu privire la costurile la care se vor ridica aceste lucrari de reparatii. "Am purtat discutii cu reprezentantii firmei care se ocupa de documentatia privind lucrarile de reabilitare la Piata Unirii si mi-au spus ca s-ar putea ca acestea sa coste mai mult decit am estimat noi initial. Aceasta inseamna ca si contributia noastra din bugetul local se va mari. Stim ca oricum mai mult de 5 milioane de euro Uniunea Europeana nu da pentru un proiect, ceea ce va insemna ca si noi sa ne

pregatim sa participam cu 40 - 45 de miliarde de lei vechi din buget", a declarat asistentei primarul Decebal Bacinschi. Proiectul de refacere a Pietei Unirii si a Gradinii Publice a fost depus laAgentia de Dezvoltare Sud-Est Braila in urma cu doi ani si a fost declarat viabil de catre oficialii Ministerului Integrarii Europene abia la inceputul lunii ianuarie 2006. Investitia a fost estimata laaproximativ 5 milioane de euro, din care 4,5 milioane vor proveni din fonduri Phare, iar diferenta va fi suportata din bugetul local al municipiului. Termenul de derulare a investitiei este de 18 luni, iar proiectul prevede si construirea unor spatii de interes cultural in zona Piata Unirii - Gradina Publica. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.