Local

Distractie scumpa la numarul 112

Dan Chiriac
27 ian 2007 850 vizualizări
satenii din Slobozia Bradului fac glume la numarul unic de urgenta

Mai multi vrinceni au fost amendati de politisti dupa ce au sunat in mod nejustificat, in repetate rinduri, la numarul unic de urgenta 112. Recordul il detin doi cetateni din comuna Slobozia Bradului, care au inrosit efectiv linia rezervata celor care au nevoie de ajutor. Maricel Serban, 36 ani, intre lunile iulie- noiembrie 2006, a efectuat nu mai putin de 517 apeluri la numarul 112. A fost sanctionat contraventional cu suma de 100 RON. Politistii spun ca Gabi Stoican, din aceeasi localitate, in perioada august 2005- decembrie 2006, a apelat nejustificat de nu mai putin de 716 ori

112, fiind sanctionat pentru fapta sa cu suma 200 RON. Alti doi consateni au fost depistati ca au sunat fara rost la 112 si au facut glume proaste cu operatoarele. Georgel Calin, 22 ani, are la activ 37 apeluri false si Visinel Margarit, 36 ani, 138 apeluri. Ambii au fost amendati cu cite 100 RON. Primarul localitatii Slobozia Bradului se declara la rindul sau ingrijorat ca localnicii nu constientizeaza gravitatea acestor fapte si le-a cerut profesorilor "sa le explice elevilor la orele de curs de ce nu este bine sa te joci cu numarul unic de urgenta". "Chiar ieri am prins un pusti de 10 ani care suna de la telefonul public din fata primariei. Cer Politiei sa aplice legea pentru ca altfel glumetii nu se invata minte", ne-a spus primarul Valerica Zamfirescu. Nu numai la Slobozia Bradului oamenii au astfel de ocupatii contraventionale. In perioada octombrie- noiembrie 2006, Cezar Craciun, 22 ani, din municipiul Adjud, a tinut de 59 de ori linia 112 ocupata nejustificat, iar pentru asta este nevoit acum sa scoata din buzunar suma de 150 RON. Cu 100 RON a fost amendat si Gheorghe Duta, 36 ani, din comuna Jaristea, pentru cele 86 de apeluri nejustificate la numarul unic de urgenta 112. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.