Local

Aurel Nicodei este consilier la Directia pentru Cultura

Valentin Muscă
13 dec 2006 1706 vizualizări
In urma concursului din 11-12 decembrie, noul consilier superior pe probleme de patrimoniu al Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Vrancea este prof. Aurel Nicodei.

Fost muzeograf la Muzeul Vrancei pina in 2006, Aurel Nicodei va ocupa postul ramas vacant prin pensionarea prof. Venera Arvinte. De asemenea, a cistigat concursul pentru un post de consilier si prof. Ana Maria Iftimie. Rezultatele concursului pot fi contestate in 24 de ore. Daca nu va exista nici o contestatie, cei doi profesori de istorie vor deveni primii specialistii angajati la Directia pentru Cultura de la reorganizarea acesteia in 2001. Comisia de examinare a fost alcatuita din Luminita Constantin, sef compartiment Servicii deconcentrate din Ministerul Culturii si Cultelor, dr. Marius Constantinescu - seful Directiei pentru Cultura Buzau, Ana Harapescu - sefa Directiei pentru Cultura Braila, arh. Dan Kisilewicz, consilier superior in Directia generala patrimoniu cultural national si juristul Raduta Bornas. "Nivelul candidatilor a fost ridicat si au cistigat cei mai buni. Asteptam ca acestia sa formeze o echipa, sa se specializeze pe domeniile respective pentru a avea la Vrancea specialisti in patrimoniu mobil, imobil siarheologie", ne-a spus Luminita Constantin, sefa Comisiei de examinare. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.