Național

Mozaic national: Duminică ar putea fi ultima zi a lui Crin Antonescu în politică

Ziarul de Vrancea
26 iul 2012 746 vizualizări
Liderul interimar şi-a întărit "jurămantul" că se va retrage din viaţa politică dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Preşedintele interimar Crin Antonescu a negat ieri că ar fi spus că renunţă la promisiunea retragerii din politică în cazul revenirii la Cotroceni a lui Traian Băsescu. "Menţin ceea ce am spus în Parlamentul României pentru că de 20 de ani niciodată nu am încălcat ceea ce am spus în Parlamentul României sau în altă parte", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.  "Nu am afirmat nici aseară (n.r. – miercuri seară), nici altă dată, că nu mai demisionez. Am făcut cateva comentarii în legătură cu ceea ce mi se pare profund incorect în atitudinea faţă de referendum a lui Traian Băsescu şi a PDL, şi am spus că nu am niciun fel de obligaţie ceea ce nu înseamnă însă că nu mai demisionez sau că sunt un politician ca ataţia alţii care nu îşi respectă cuvantul. Nu s-a întamplat să nu mi-l respect şi nu se va întampla nici acum", a spus Antonescu.
Miercuri seară, preşedintele interimar declara, referitor la retragerea sa din politică după referendum, că nu mai este "legat de niciun rămăşag". El preciza că îndemnurile de neprezentare la urne dau "peste cap orice condiţie de competiţie electorală".

Premierul Romaniei despre un comisar european: "Face campanie PDL"

Comisarul european pentru Justiţie Viviane Reding habar nu are de situaţia politică din România şi se află în campanie electorală pentru PDL, a declarat premierul Victor Ponta. "Doamna Reding habar nu are, era informată de Monica Macovei că arestăm judecătorii Curţii Constituţionale. Este în campanie electorală pentru PDL, nu are habar şi comite un gest de campanie", a spus Ponta la RTV. El a adăugat că România şi Bulgaria "nu au voie să intre în Schengen" şi că ţările din estul Europei, inclusiv România, "trebuie puse la colţ", în condiţiile în care la nivelul UE se discută pe fondul crizei economice, de o Europă împărţită în două, respectiv între state performante şi ţări mai puţin performante.
"Suntem, în continuare, extrem de preocupaţi de situaţia democraţiei în România. Noi privim faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile", declara miercuri comisarul european pentru Justiţie Viviane Reding.

Bilete de tren cu pană la 40% mai ieftine

Conducerea C.F.R. Călători a anunţat că începand cu data de 30 iulie 2012, beneficiarii Cardului "TrenPlus" vor putea cumpăra online bilete de tren, cu reducere de 25%, la care se pot cumula şi reducerile acordate prin serviciul de cumpărare bilete CFR Online de pana la 15%. Cardul "TrenPlus" poate fi procurat de la staţiile sau agenţiile de voiaj CFR, la preţul de 80 lei, în baza unei cereri scrise şi are o perioadă de valabilitate de un an. Cardul este nominal şi netransmisibil şi permite efectuarea unui număr nelimitat de călătorii, a mai informat CFR.

Mandate de arestare pentru doi şefi ai ANAF

Tribunalul Bucureşti a emis, ieri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a 20 membri ai grupării evazioniste, printre aceştia aflându-se directorul de achiziţii din cadrul ANAF, Dan Stroe, şi directorul general adjunct de la ANAF, Nicuşor Drăgan. De asemenea, s-au emis mandate de arestare pentru ginerele senatorului Cezar Măgureanu, Sorin Găzdac, Octavian Grecu, zis Butoane, şi omul de afaceri de origine libaneză Nicole Saikaly. Deciziile nu sunt definitive, putând fi atacate cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
În cadrul percheziţiilor, la domiciliul lui Dan Stroe au fost găsiţi 600.000 de euro, iar la cel al lui Octavian Grecu (zis Butoane), 50.000 de euro, şi au fost confiscate mai multe maşini de lux ale membrilor grupării.
Potrivit procurorilor, grupul infracţional a cauzat un prejudiciu statului de circa 40 de milioane de euro prin rambursări ilegale de TVA.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
dumitrestean, acum 4304 zile, 14 ore, 50 minute, 5 secunde
Ce sa caute acest imbecil in politica?cu papagalul lui de SAPUNARU...jos cu ei...sa-i trimitem la sters WC-uri in italia
taranu, acum 4305 zile, 48 minute, 46 secunde
Dumnezeu sa te aiva in grija, pa politica SOMN USOR.
Pogonici, acum 4305 zile, 1 ora, 10 minute, 43 secunde
Oare il mai credeti pe razgandacul asta nesimtit?...piei satana
, acum 4305 zile, 3 ore, 47 minute, 5 secunde
Sa-i fie de bine! Duca-se....!!!! La jucat Pocher!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.