Național

Mozaic national: Ce şpăgi se iau la Primăria Buftea

Ziarul de Vrancea
24 iul 2012 953 vizualizări
Fostul primar al oraşului Buftea Ion Stoica a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce a primit un autoturism Mercedes în valoare de peste 86.000 de euro de la reprezentantul unei firme

El va fi judecat de magistraţii Tribunalului Ilfov pentru luare de mită şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, se arată într-un comunicat de ieri al DNA. Alături de Ion Stoica, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Adrian Marinescu, împuternicit al firmei Expert Land Services (dezvoltator imobiliar), pe care îl acuză de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit procurorilor, în 20 decembrie 2008, Ion Stoica, în calitate de primar al oraşului Buftea, în baza unei înţelegeri anterioare, a primit mită de la Adrian Marinescu un autoturism Mercedes 320 GL în valoare de 86.544 de euro, "în schimbul efectuării unor demersuri legale în virtutea funcţiei".

Cod galben de caniculă până vineri

Capitala şi 20 de judeţe din estul şi sudul ţării vor fi sub avertizare cod galben de caniculă de miercuri până vineri, când se vor înregistra temperaturi de 35-38 de grade. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, astăzi, joi şi vineri valul de căldură va persista în Muntenia, Dobrogea, sudul şi estul Moldovei şi în cea mai mare parte a Olteniei. "În aceste regiuni se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...38 de grade şi pe arii restrânse, cu precădere în Bărăgan şi Lunca Dunării, 39 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80", se arată în avertizarea transmisă ieri de ANM. Avertizarea cod galben de caniculă a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea. Temperaturi de 35-36 de grade vor fi local şi în Transilvania, iar în regiunile vestice şi sud-vestice temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 de litri pe metru pătrat. Meteorologii au precizat că, la sfârşitul săptămânii, canicula va persista în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi podiş.

Ponta se leapăda de "cel mai bun premier" al Romanie

Şeful Guvernului Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat Euronews, că Adrian Năstase a fost cel mai bun premier pe care l-a avut România dar că, în urma condamnării definitive pe care a primit-o, îşi va ispăşi pedeapsa, preşedintele interimar Crin Antonescu anunţând deja că nu va graţia pe nimeni. La comentariul jurnalistului Euronews, privind zvonurile că "prietenul lui Ponta şi fostul premier Adrian Năstase" ar urma să fie graţiat, Ponta a declarat: "Domnul Năstase nu a fost prietenul meu. A fost cel mai bun premier pe care l-a avut România. Acum că a fost condamnat de Curtea Supremă, îşi va ispăşi pedeapsa, iar preşedintele interimar, Crin Anonescu, a anunţat foarte clar că nu va graţia pe nimeni".

Un nou coleg de bibliotecă pentru Adrian Năstase

Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, condamnat pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, a fost transferat, ieri după-amiază, din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova. În aceeaşi închisoare a fost încarcerat şi premierul Adrian Năstase, transferat temporar la Spitalul Penitenciar Jilava. Sile Cămătaru a fost adus în România din oraşul german Düsseldorf. Pe numele lui Vasile Balint, instanţa a emis, în 12 mai, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru constituirea unui grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi proxenetism, fiind condamnat la 13 ani de închisoare. Poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, astfel că Sile Cămătaru a fost dat în urmărire internaţională, fiind prins în Germania, de poliţiştii locali.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.