Național

Băsescu: Şi varianta neprezentării este una valabilă

Ziarul de Vrancea
23 iul 2012 745 vizualizări
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, şi-a nuanţat discursul prin care îi îndeamna pe simpatizanţii săi să iasă la urne pe 29 iulie.

El a estimat că aceia care vor vota favorabil demiterii sale vor fi mai puţini decât cei care vor sta acasă plus cei care votează împotriva demiterii, sugerand astfel că şi neparticiparea la vot ar fi un variantă de susţinere a sa. "Singurul lucru extrem de important este legat de proporţia votanţi «Nu» şi cei care stau acasă, pe de o parte, şi votanţi «Da». Eu cred că cei cu «Da» vor fi mult mai puţini", a susţinut Băsescu, întrebat dacă cei care nu participă la referendum îşi exprimă de fapt "acordul tacit" de a-l menţine în funcţie. De asemenea, preşedintele suspendat a fost întrebat de ce nu-i îndeamnă pe susţinătorii săi să nu participe la referendum, pentru a nu legitima "o lovitură de stat". "Ştiu că atitudinea mea îi pune pe români într-o situaţie extrem de dificilă. Trebuie să spun că obiectivul meu nu a fost acesta, ci ideea că prin vot românii pot arăta că democraţia este instaurată generalizat în poporul român. Asta ne-ar fi permis o mult mai rapidă reabilitare ca ţară în interiorul UE, pentru că ar fi demonstrat că poporul este deasupra clasei politice. Sigur, şi varianta neprezentării este una valabilă, şi înţeleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat. Dacă nu aş fi fost mânat de gândul rapidei recuperări a credibilităţii României, şi eu as fi îndemnat la neparticipare", a explicat Băsescu, într-o discuţie online cu cititorii hotnews.ro.
Liderii PDL de la centru şi de organizaţii judeţene se reunesc astăzi în şedinţa Colegiului Director al partidului pentru a decide dacă boicotează referendumul, au anunţat ieri, surse din partid.

"Regret profund ce am spus despre Regele Mihai"

Traian Băsescu a declarat ieri că are "un regret profund" că a spus public ceea ce gândeşte în legătură cu Regele Mihai. "Am un regret profund că am spus public ce gândesc. Şi asta îmi arată că uneori politicienii, măcar în chestiuni foarte sensibile, este bine să nu spună ce gândesc", a declarat Traian Băsescu pentru "Adevărul". Întrebat cum apreciază faptul că Regele Mihai nu i-a răspuns în niciun fel, deşi a fost întrebat, Băsescu a răspuns: "Aşa trebuia să facă un Rege!". Preşedintele suspendat a fost întrebat şi cum ar caracteriza anumite personalităţi politice. El l-a caracterizat pe Nicolae Ceauşescu drept "dictator", pe Ion Iliescu drept "comunist neevoluat", iar despre Emil Constantinescu a spus "a vrut, dar n-a putut". Traian Băsescu a susţinut, de asemenea, că Liviu Dragnea este "perfid", iar Claudiu Săftoiu este "fără caracter". În legătură cu Sorin Frunzăverde, preşedintele suspendat a spus: "Dumnezeu cu el!". În ceea ce îl priveşte pe Gabriel Oprea, Traian Băsescu a spus că, indiferent ce-ar face, "omul acesta a stat trei ani şi a asigurat, alături de UDMR, o majoritate care a permis României să treacă prin criză".

Asiguraţii pot cere spitalului rambursarea cheltuielilor făcute pe durata internării

Asiguraţii pot cere spitalului decontarea cheltuielilor pentru medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice făcute pe durata internării, pe baza documentelor întocmite de medicul curant din secţia în care aceştia sunt internaţi şi avizate de şeful de secţie şi de managerul unităţii. Precizările au fost făcute de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care subliniază că, potrivit legii, spitalele sunt obligate să suporte, pentru asiguraţii internaţi în regim de spitalizare continuă şi în regim de spitalizare de zi, toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice. Astfel, în situaţia în care asiguraţii, pe perioada internării în spital, în baza unor documente medicale întocmite de medicul curant din secţia în care aceştia sunt internaţi şi avizate de şeful de secţie şi managerul spitalului, suportă cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice, spitalele rambursează, la cerere, contravaloarea acestor cheltuieli. Rambursarea acestor cheltuieli reprezintă o obligaţie exclusivă a spitalelor şi se realizează numai din veniturile acestora, pe baza unei metodologii proprii, mai precizează CNAS.

De la patru case la şase paturi

Adrian Năstase a fost transferat de la Penitenciarul Spital Rahova la Penitenciarul Spital Jilava, din cauza afecţiunilor medicale cronice de care suferă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Spital Bucureşti Jilava, Daniela Popescu, Adrian Năstase a fost internat în unitate în 17 iulie, prin transfer de la Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova. Adrian Năstase este cazat în Secţia Boli Interne, cu o altă persoană privată de libertate, într-o cameră prevăzută cu şase paturi şi grup sanitar propriu, a anunţat ieri Penitenciarul Spital Jilava.
În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. În seara aceleiaşi zile, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian. El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 până în 26 iunie, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova.

Liderul europarlamentarilor PPE, "îngrozit" de lipsa dreptului la opinie în Romania

Preşedintele grupului PPE din PE Joseph Daul s-a declarat "îngrozit" după ce USL a înaintat 15 plangeri penale împotriva opoziţiei. "Sunt îngrozit. Nu pot să cred că într-un stat membru al Uniunii Europene, după mai mult de 20 de ani de la căderea comunismului, libertatea de exprimare este din nou ameninţată", a declarat Daul, în urma rapoartelor din care reiese că Guvernul de coaliţie socialist-liberal a înaintat plângeri penale acuzând 15 lideri ai opoziţiei de "denigrarea statului". "Istoria recentă a arătat că toate formele de totalitarism încep cu represiunea politică şi îngrădirea dreptului la opinie", continuă liderul grupului PPE, adăugând că "dezbaterea politică între autorităţi şi opoziţie ar trebui să aibă loc în spaţiile publice, nu în birourile procurorilor". Aceste evenimente din România "sparg toate limitele normale ale democraţiei şi trimit un semnal extrem de negativ în ceea ce priveşte angajamentul recent al autorităţilor române de a respecta pe deplin statul de drept şi principiile democratice", apreciază Daul. "Inventarea duşmanilor naţiunii, aşa cum făcea Partidul Comunist, nu este altceva decât o formă de retorică radicală, în care vina este atribuită nu celui care ia o decizie proastă, ci aceluia care atrage atenţia asupra ei", adaugă europarlamentuarul, denunţând faptul că "Guvernul de coaliţie din România subminează independenţa instituţiilor democratice din tară, iar acum îi ia în vizor pe cei care ar putea să impiedice preluarea puterii".
El îndeamnă totodată Comisia Europeană (CE) "să se asigure că valorile europene şi drepturile fundamentale sunt respectate în România".


Ungureanu: Mulţi liberali se înscrie în ICCD

Liderul Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu, susţine că mulţi liberali au început să se înscrie ICCD. "Există o poartă deschisă spre acei membri ai PNL care nu se găsesc reprezentaţi de actuala conducere autistă şi profund socialistă a PNL şi adaug spunându-vă că sunt mulţi membri ai Partidului Naţional Liberal care, neînţelegând deriva absolut dramatică în care se află propriul partid, se înscriu în Iniţiativa Civică de Centru Dreapta. Şi le mulţumesc pentru asta. Sunt oameni oneşti cu coloana dreaptă şi se uită trist la felul în care PNL este adjudecat, înghiţit, masacrat de către PSD. Nu am să le pot pronunţa numele pentru că nu am îndreptăţirea să o fac”, a spus Ungureanu. Întrebat dacă există nume importante din PNL care vor să se înscrie în ICCD, Ungureanu a răspuns că "sunt nume importante”, despre care, însă, se ştiu mai puţine.

Concursurile pentru posturile de inspector general şcolar, amanate

Concursurile pentru ocuparea posturilor de inspector general şcolar vor fi organizate după 15 septembrie, în loc de 20 - 25 august, din cauza perioadei încărcate în care au loc concursul de titularizare, organizarea clasei pregătitoare, a doua sesiune de bacalaureat şi mişcarea de personal. "Am hotărât să mutăm concursul pentru ocuparea posturilor de inspector general şcolar după întâlnirea pe care am avut-o în 19 iulie cu şefii inspectoratelor şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti. În august, inspectorii generali sunt implicaţi în foarte multe activităţi, precum concursul de tiualarizare, a doua sesiune a examenului de bacalaureat, organizarea clasei pregătitoare, dar şi mişcarea de personal", a declarat ieri, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. În acest context, Ministerul Educaţiei a hotărât amânarea, până la o dată ce va fi anunţată, a concursului pentru ocuparea celor 42 de posturi de inspector general şcolar din inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, se arată în nota transmisă inspectoratelor şcolare de către secretarul de stat pentru învăţământ preuniveristar, Stelian Fedorca.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mustea si Trasculescu lacheii lui Basescu, acum 4308 zile, 14 ore, 49 minute, 14 secunde
Daca boicoteaza referendumul Neamtu cu Noua Republica si Ungureanu cu ICCD, dar si PNTCD, de fapt nu se schimba cu nimic datele problemei. Aceste asa zise partide si miscari politice sunt formate tot citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.