Național

Mozaic national: Cod galben de furtună în PDL

Ziarul de Vrancea
17 iun 2012 496 vizualizări
Convenţia naţională extraordinară a PDL va avea loc pe 30 iunie, au decis ieri liderii democrat-liberali, reuniţi la Palatul Parlamentului într-o şedinţă a Colegiului Director al partidului.

Votul în colegiu a fost de 36 la 14 în favoarea organizării convenţiei extraordinare. O şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare al PDL urmează să se defăşoare maine. Aseară, preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc, a anunţat că nu va mai candida la nicio funcţie în partid. În schimb, europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, pentru Mediafax, că "a cerut o derogare pentru a candida la convenţie" şi că această derogare i-a fost acordată. El consideră că demisia în bloc a membrilor Biroului Permanent Naţional al PDL va avea valoare pe piaţa voturilor dacă succesiunea lui Emil Boc "va fi organizată sub semnul noutăţii". "Credibilitatea trebuie căutată nu doar în rândul militanţilor, ci şi în zona celor care nu se simt reprezentaţi de stânga, dar care au fost şi decepţionaţi de ceea ce a oferit PDL din 2009 încoace. Jumătăţile de măsură nu pot convinge", afirmă Cristian Preda, într-o postare pe blogul personal.

Tragedie la un miting aviatic

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, ieri, în localitatea prahoveană Băneşti, pilotul pierzându-şi viaţa. Avionul a căzut pe un câmp, în apropierea unei pensiuni, într-o zonă în care nu se afla nicio persoană. Pilotul, care se afla singur în aparatul de zbor, a murit carbonizat. Imediat după impactul cu solul, avionul a explodat şi a ars în totalitate. Potrivit unor surse oficiale, pilotul care a murit se numea Petre Lazăr, avea 57 de ani şi era cunoscut drept un pilot foarte experimentat, având funcţia de comnador în rezervă. Conform aceloraşi surse, în cădere aeronava de mici dimensiuni a lovit un fir de înaltă tensiune, însă alimentarea cu electricitate în zona Băneşti - Câmpina, unde s-a produs accidentul, nu a fost afectată. Nu se cunoaşte motivul prăbuşirii avionului, ancheta procurorilor Parchetul Curţii de Apel Ploieşti fiind în desfăşurare.

Şi-a omorat soţia cu opt lovituri de cuţit, sub privirile fetiţei lor

Bărbatul în vârstă de 40 de ani din Mogoşeşti, judeţul Maramureş, care fusese reţinut după ce şi-a omorât soţia, cu opt lovituri de cuţit, în halta din Micăsasa, judeţul Sibiu, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Şandru, a precizat că victima şi agresorul sunt din Mogoşeşti. "Femeia a plecat de la domiciliu la concubinul său din localitatea Micăsasa. Soţul ştia de această legătură şi, fiind şofer de camion, a venit cu un camion până în apropiere de Micăsasa, apoi s-a deplasat la domiciliul rivalului său. Aici a găsit-o pe femeie, pe fiica ei de şapte ani şi pe concubinul femeii. Tot aici a început cearta. Femeia a vrut să plece şi s-a dus în gară. Toţi au urmat-o, atât concubinul, cât şi soţul agresor. La un moment dat, acesta din urmă i-a aplicat femeii mai multe lovituri de cuţit. Concubinul a încercat să intervină pentru a o salva pe femeie, însă nu a reuşit. Totul s-a petrecut sub privirile fiicei femeii, o fetiţă de şapte ani", declara Adriana Şandru. Potrivit sursei citate, agresorul, în vârstă de 40 de ani, a fost imobilizat de câteva persoane din gară şi nu a opus rezistenţă la sosirea poliţiştilor. El riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.