Național

Mozaic national: Berceanu vrea capul lui Boc

Ziarul de Vrancea
14 iun 2012 520 vizualizări
Apelului făcut de senator i s-au alăturat mai mulţi lideri PDL din teritoriu dar nu pare să aibă sprijinul conducerii de la centru

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat ieri că actuala conducere a PDL trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar al partidului, care să aleagă o nouă echipă. Berceanu, liderul PDL Dolj, a anunţat că astăzi, în Colegiul Director, îi va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL. Radu Berceanu a susţinut că întreaga conducere centrală a partidului trebuie să plece. "Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate", a susţinut Berceanu. "Trebuie ca întregul BPN, conducerea centrală naţională a partidului, să-şi dea demisia şi să facem un congres mare de 5.000 de oameni, cum am făcut totdeauna, în afară de ăsta ultimul, mai aranjat aşa, în care să decidă cine să conducă şi mai ales când să conducă, cei care au muncit şi au câştigat, au participat la aceste alegeri: primarii, cei care au candidat de primari şi au ratat la 20-30 de voturi, că ăia sunt oamenii pe care se bazează partidul", a afirmat senatorul PDL. Întrebat dacă solicită inclusiv demisia preşedintelui PDL, Emil Boc, Berceanu a răspuns: "Sigur că da!". De asemenea, Berceanu a precizat că va cere azi organizarea unui congres extraordinar. "Nu înseamnă că nu mă mai interesează ce se întâmplă cu PDL, la care de la începuturile începuturile lui am muncit şi am pus şi eu o cărămidă, două, şi nu-mi place să văd o casă la care am participat la construcţie şi văd că vine unul, fură ferestrele, vine altul, fură acoperişul şi numănui nu-i pasă. Pentru că sunt unii care au venit alaltăieri, au stat un picuţ aşa şi pleacă, gen doamna Plăcintă", a afirmat Berceanu. Punctul său de vedere a fost împărtăşit de mai mulţi lideri din teritoriu, nu însă şi de conducerea centrală a partidului. Cea mai virulentă reacţie a venit din parte vicepreşedintelui PDL Sever Voinescu. Acesta a scris ieri pe Facebook, referindu-se la declaraţiile unor democrat-liberali, că "loserii cer demisia celor care au câştigat", pentru a nu se băga de seamă că ei nu sunt în stare de nimic.

Plăcintă la uşa PNL

Senatorul PDL Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului, şi-a anunţat ieri demisia din grupul parlamentar democrat-liberal şi trecerea la grupul PNL din Senat.  În 27 aprilie, la dezbaterea moţiunii de cenzură în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu, Plăcintă, despre care s-a afirmat încă de atunci că ar urma să plece la PNL, a avut o discuţie, într-o bancă din plen, cu Elena Udrea, Plăcintă plângând şi spunând: "Nu mai pot". Ulterior, atât liderul PSD, Victor Ponta, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au susţinut că Sorina Plăcintă a fost ameninţată în plen de către liderii PDL. Ulterior, liderul liberal spunea, în contextul migrărilor din PDL către partidele din USL, că "PNL nu a fost niciodată o prăvălie de racolări" şi că există foarte puţini oameni de la alte partide care ar mai putea fi primiţi în rândul liberalilor.
Tot ieri, deputatul PNL Ludovic Orban a declarat că Sorina Plăcintă nu are ce căuta în formaţiunea liberală. "În ceea ce mă priveşte, voi vota împotriva venirii ei şi împotriva oricărei candidaturi a acesteia în partid", a spus Orban. Deputatul PNL a mai arătat că traseismul politic trebuie să înceteze, iar PNL nu are nevoie de dezertori oportunişti din PDL, ci de oameni de valoare din societatea civilă.

Băsescu: TVR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat aseară că TVR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi, el afirmând că acest post de televiziune a ajuns "o afacere". "Nu poate funcţiona aşa. Vezi o televiziune în două camere care funcţionează şi e mai dinamică decât TVR, şi fără datorii. Sigur, nu spune nimeni că nu trebuie să avem o televiziune de stat, dar această televiziune a ajuns o afacere. Iar această realitate v-o poate confirma domnul Lăzescu, că am discutat cu el", a spus Băsescu, răspunzând unei întrebări. Şeful statului a menţionat că "acolo sunt afaceri de familie". "E evident că acolo sunt afaceri de familie, sunt afaceri intertrusturi, o televiziune cu 3.500 de salariaţi care cumpără atâta producţie de pe piaţă, nu ştiu ce face cu atâţia salariaţi", a arătat şeful statului.

O prostituată româncă a fost ucisă în plină stradă în Elveţia

O prostituată de origine română, care lucra într-un salon de masaj, a fost împuşcată mortal în plină stradă, marţi seara, în sud-vestul Elveţiei, relatează cotidianul 24Heures. "Am auzit ţipete, am ieşit pe balcon să văd de se întâmplă", a povestit o tânără în vârstă de 15 ani, care locuia la 20 de metri de locul crimei, în oraşul Payerne. Potrivit acesteia, un bărbat care ţinea în mâna stângă o armă de foc, târa de păr o femeie pe strada Guilermaux, în jurul orei locale 23.00 (24.00 ora României). "Se zbătea, urla, striga după ajutor încercând să îl facă să lase arma jos. Dintr-o dată i-a pus pistolul pe frunte şi a tras", povesteşte tânăra, explicând că ulterior bărbatul a mai tras două focuri, dar ea nu a văzut nimic pentru că intrase în casă. Potrivit unui comerciant de pe strada Lausanne, între primul foc şi celelalte două au trecut câteva zeci de secunde. "Am văzut o formă pe stradă. Am înţeles imedicat ce se întâmplase. Fata zăcea lungită, aproape goală cu braţele încrucişate", a povestit acesta.
Victima este o româncă în vârstă de 25 de ani, care lucra la un salon de masaj din apropiere. Potrivit patronului unui salon vecin, agresorul o considera pe victimă "prietena lui". "O mai ameninţase, motiv pentru care ea plecase pentru două-trei săptămâni la Tessin, după care s-a întors în urmă cu câteva zile", a povestit el. Potrivit unor surse, ieri dimineaţa poliţia cerceta locul şi a fost reţinut un suspect.

Baronul de Gorj, trimis după gratii

Curtea de Apel Timişoara a decis ieri ca Nicolae Mischie, fost social-democrat şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, să îşi petreacă patru ani după gratii.
Conform sentinţei magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara, în dosarul în care Nicolae Mischie era judecat pentru fapte de corupţie, acesta a primit trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi patru ani pentru luare de mită. Pedepsele au fost contopite şi astfel Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.
Mischie a fost trimis în judecată de către DNA pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu să îi renoveze vila din Târgu Jiu, moştenită de la o mătuşă, în schimbul facilitării accesului acestuia la o serie de contracte cu unităţile din minerit şi energie. Mocanu s-a autodenunţat în anul 2004. Instanţa a stabilit ca Mocanu să primească despăgubiri de 325.000 de lei pentru lucrările făcute la casa lui Mischie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.