Național

Mozaic national: Fratricid pentru 80.000 de euro

Ziarul de Vrancea
29 mai 2012 578 vizualizări
Constănţeanca Lara Şaban (27 de ani) a fost ucisă la 3 mai de fratele ei şi un complice al acestuia pentru a-i lua 80.000 de euro, a informat ieri Ministerul Public.

"Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Gilberto Ghiunal Şaban, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, precum şi a inculpatului George Davidescu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav", se arată în comunicatul remis presei. Potrivit anchetatorilor, femeia a fost răpită şi dusă într-un apartament de care avea grijă George Davidescu, unde au fost găsite pete de sânge, ulterior corpul tinerei fiind aruncat şi lăsat pradă animalelor pe un câmp la marginea oraşului Năvodari.
Scopul principal al vizitei Larei în România era acela de a achiziţiona un apartament de locuit pentru mama sa, însă tânăra se temea de o posibilă reacţie negativă a acesteia sau a fratelui său, Gilberto Şaban, când urma să le spună hotărârea luată de ea, în sensul că achiziţionarea locuinţei se va face pe numele său sau al fiicei sale, şi nu pe cel al mamei sale. Din acest motiv, în data de 1 mai, între Lara şi mama sa ar fi izbucnit o ceartă. Situaţia tensionată ar fi determinat-o pe Lara Şaban să-i ceară mamei sale să părăsească vila în care locuiau împreună în municipiul Constanţa şi să se mute într-un apartament care aparţine tot tinerei. Aspecte privind relaţia tensionată dintre Lara şi mama sa au fost relatate anchetatorilor de mai mulţi martori, care au confirmat faptul că motivul scandalului era legat de achiziţionarea apartamentului.
Tânăra ucisă era din Constanţa, dar locuia în Turcia, unde, conform declaraţiilor rudelor sale, s-ar fi căsătorit religios cu un om de afaceri şi politician turc, Huseyn Sipahi, candidat la Primăria oraşului Istanbul. Tânăra, care are o fetiţă de trei ani, a venit în ţară în luna aprilie, împreună cu fetiţa sa şi cu o prietenă, cu intenţia de a achiziţiona un apartament. În 3 mai, în jurul orei 16.00, ea a plecat de acasă pentru a se întâlni cu fratele său, în faţa unui hotel din cartierul Tomis Nord. Vazând că nu se întoarce acasă, rudele au anunţat a doua zi dispariţia tinerei.

Cătălin Voicu aşteaptă cu sufletul la gură Ziua Copiilor

Instanţa supremă a amânat ieri pentru 1 iunie decizia în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu, fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic sunt acuzaţi de fapte de corupţie.
Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut la ultimul termen de judecată pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. Astfel, în cazul senatorului Cătălin Voicu, procurorul DNA a cerut condamnarea la două pedepse de câte şapte de ani de închisoare pentru două fapte de trafic de influenţă, precum şi doi ani de închisoare pentru fals. Procurorul a arătat că, în urma contopirii pedepselor, Cătălin Voicu trebuie condamnat la şapte ani de închisoare, cerând totodată şi aplicarea unui spor de pedeapsă de doi ani de închisoare, pedeapsa finală ce ar urma să fie executată de senator fiind cea de nouă ani. În cazul lui Florin Costiniu, procurorul a arătat că acesta trebuie condamnat pentru complicitate la trafic de influenţă la şase ani de închisoare. În cazul oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, procurorul DNA a cerut pentru fiecare în parte câte cinci ani de închisoare, pentru faptele de cumpărare de influenţă.
În ultimul cuvânt, Voicu le-a spus judecătorilor că "sorgintea" acestui dosar se află în politică. Senatorul PSD a mai spus că, prin prisma acestui dosar, familia i-a fost "decimată", iar reputaţia - compromisă şi că lasă la latitudinea judecătorilor decizia care se va lua în cazul său.

DIICOT se laudă că a anihilat Anonymous în Romania

DIICOT susţine că a anihilat gruparea Anonymous care accesa ilegal bazele de date ale instituţiilor din Romania. Astfel, anchetatorii au descins ieri dimineaţa la locuinţelor a 12 persoane din Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa şi Târgu Mureş. Liderul grupării a fost identificat ca fiind Gabriel Bălăneasa, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile "lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman". Acesta, împreună cu Fábián Gábor şi Picoş Mihai Emil a constituit o grupare, la care au aderat şi alte persoane, implicată în derularea agresiunilor de terorism cibernetic sub numele Anonymous România.
Anonymous România a desfăşurat o vastă activitate infracţională specifică, de criminalitate informatică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul on-line a datelor exfiltrate. Bazele de date confidenţiale/clasificate vizate erau de predilecţie administrate de instituţii şi persoane juridice publice, atât din România cât şi din străinătate. Activitatea grupării a dus la compromiterea totală sau parţială a paginilor şi domeniilor de internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor şi implementării de noi măsuri de securitate.

Programare online la vizele pentru SUA

Consulul general al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, Stephen A. Vann, a anunţat ieri că începând cu luna septembrie cei care doresc să aplice pentru obţinerea vizei pentru SUA se pot programa online pentru interviul de la Secţia consulară. "Prin noul sistem cei care aplică pentru viză vor putea vedea care sunt datele disponibile şi care sunt cele mai convenabile pentru ei", a spus oficialul SUA, cu ocazia lansării celei de-a treia campanii de informare privind acordarea vizelor pentru SUA care s-a desfăşurat la MAE. Stephen A. Vann a arătat că SUA încurajează călătoriile în interes turistic, de afaceri sau pentru studii şi că anul trecut peste 32.000 de români au primit vize temporare pentru a călători în Statele Unite. "Majoritatea cererilor românilor care aplică pentru obţinerea vizei pentu SUA sunt aprobate, însă este adevărat că nu toate solicitările sunt aprobate. Aplicanţii care nu obţin viză pot să aplice din nou, dar noi îi încurajăm să facă acest lucru dacă s-au produs schimbări pozitive şi de substanţă în cazul lor", a mai spus consulul general al Ambasadei SUA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.