Național

Romanii educaţi mănancă mai puţină ciorbă

Ziarul de Vrancea
29 mai 2012 989 vizualizări
Cel puţin aşa arată datele unui studiu realizat recent

Evaluarea greutăţii în funcţie de indicele de masă corporală arată că jumătate dintre locuitorii din mediul urban au o greutate normală, în timp ce o treime sunt supraponderali, iar 1 din 8 suferă de obezitate. Comparand acest indicator cu autoevalaurea greutăţii, se poate observa că dintre cei care consideră că au o greutate normală, o treime sunt, de fapt, supraponderali, arată un studiu realizat de ISRA Center, citat de medlive.ro. În acelaşi timp, dintre cei care cred că au "cîteva kilograme în plus", jumătate sunt supraponderali, iar o treime suferă de obezitate.
Aproape jumătate dintre români menţionează consumul de fructe şi legume ca fiind în topul aspectelor care contribuie la o alimentaţie sănătoasă şi aproape o treime consideră că mancarea gătită este baza unei alimentaţii sănătoase.

Persoanele cu educaţie primară nu ratează pranzul

Cina este pentru cei mai mulţi dintre români masa care nu lipseşte zilnic, 85% dintre intervievaţi răspunzand că iau masa de seară de fiecare dată. În acelaşi timp, un procent important sare peste micul dejun, doar 58% dintre persoanele intervievate luand zilnic masa de dimineaţă. Frecvenţa cu care este luat micul dejun creşte odată cu varsta şi scade odată cu creşterea nivelului educaţiei şi a venitului. 78% dintre românii din mediul urban iau pranzul zilnic, procent care creşte în randul persoanelor cu educaţie primară (89%).  Ciorba/ supa, produsele lactate, cartofii prăjiţi/ piure şi salatele sunt alimentele care nu lipsesc din meniul săptămanal al romanilor. Persoanele în vîrstă (50-65 de ani) obişnuiesc să consume mai mult ciorbe şi mai puţin salate. Consumul de ciorbă scade odată cu creşterea nivelului de educaţie, în schimb creşte consumul de salate şi grătar.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 521 respondenţi, reprezentativ pentru populaţia din zona urbană. Eroarea maximă de eşantionare este de ±3%, la un nivel de probabilitate de 95%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.