Național

COLOANA de stiri nationale:Premierul vorbeşte de reîntregirea salariilor bugetarilor

Ziarul de Vrancea
8 apr 2012 551 vizualizări
Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu speră ca, pînă în vară, salariile din sectorul bugetar să fie aduse la nivelul pe care îl aveau anterior, acesta fiind, potrivit premierului, unul dintre pariurile Executivului.

"Avem o situaţie mai bună în termeni macroeconomici, sperăm să aducem salariile din sectorul bugetar la nivelul pe care îl aveau cu ceva ani în urmă. Acesta este unul dintre pariurile Cabinetului meu şi încercăm să-l cîştigăm. Este în egală măsură o prioritate, iar una dintre priorităţi este să aducem «puţin zîmbet» pe feţele românilor. Nu este doar un semn de normalitate să manifeşti compasiune cînd este vorba de măsuri de austeritate şi consecinţele lor în plan social, dar este şi un semn bun pentru politicile economice pe care le avem în faţă. Pe scurt, încerc şi sper că vom vedea acest lucru întîmplîndu-se undeva pînă în vară. Încerc, luînd în considerare şi creşterea economică, să revenim la nivelul din trecut al salariilor", a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu într-un interviu acordat postului de televiziune Al Jazeera English.

Utilaje furate în Vest, aduse în Maramureş şi ascunse la Botoşani

Aproape 20 de utilaje de mare tonaj furate din străinătate, în valoare de peste 1,2 milioane de euro, au fost găsite de poliţiştii de frontieră maramureşeni în judeţul Botoşani. Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz, au depistat şi indisponibilizat 17 tractoare şi utilaje, în urma unei acţiuni care a avut loc în perioada 2-6 aprilie, în judeţul Botoşani, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Acţiunea a fost organizată în baza unor informaţii potrivit cărora cele 17 utilaje, în valoare de peste 1,2 milioane de euro, au fost furate din ţări ale Uniunii Europene. Tractoarele şi utilajele urmează să fie supuse unor expertize tehnico-ştiinţifice în vederea stabilirii seriilor reale de şasiu. În această cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Maramureş, sub coordonarea procurorului de caz, fac cercetări pentru tăinuire, înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale.

Tensiunea l-a ţinut pe Iliescu departe de congresul PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sîmbătă, că preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, nu a putut veni la Congresul extraordinar deoarece a avut un puseu de tensiune. "Am vorbit cu domnul Iliescu la telefon de dimineaţă, mi-a spus că a avut un mic puseu de tensiune, a mers de altfel la spital pentru analize. Acum, din fericire, lucrurile sînt bine, dar este acasă. A urmărit, m-a felicitat", a afirmat Ponta.

Contrabandişti de ţigări prinşi abia după şapte focuri de armă

Doi suceveni au fost prinşi, în noaptea de sîmbătă spre duminică, lîngă frontiera româno-ucraineană, transportînd aproape 40.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, pentru prinderea lor poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să tragă şapte focuri de avertisment. Mergînd la o distanţă de cîteva zeci de metri unul de celălalt, cei doi au încercat să treacă neobservaţi, iar pentru reţinerea lor poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare. Tinerii, din comunele sucevene Straja şi Brodina, transportau 39.310 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 370.000 lei, ţigările fiind confiscate. Ambii sînt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă şi au fost informate şi autorităţile ucrainene pentru prinderea unui al treilea cărăuş, care a reuşit să fugă înapoi peste graniţă.

Spărgător la catedrală

Un bărbat a spart, ieri, cu o rangă, vitrina magazinului de suveniruri de la intrarea în Catedrala Mitropolitană din Timişoara, pe motiv că reprezentanţii bisericii "încalcă flagrant Evanghelia", bărbatului fiindu-i întocmit dosar penal pentru distrugere. Potrivit purtătorului de cuvînt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea, incidentul a avut loc cînd în magazin se aflau angajaţi, însă nu au existat victime. "Un bărbat de 47 de ani a spart magazinul de suveniruri de la Catedrala Mitropolitană. Înăuntru erau angajaţi, dar din fericire nimeni nu a fost rănit. Slujba de la Catedrală se terminase. Bărbatul a fost dus la Secţia 1 Poliţie pentru a fi audiat, iar în urma audierilor i-a fost întocmit dosar penal pentru distrugere", a declarat Mădălina Mezdrea, adăugînd că bărbatul a fost amendat. Potrivit sursei citate, bărbatul şi-a motivat gestul spunînd că biserica "încalcă flagrant Evanghelia", fără să dea alte detalii poliţiştilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.