Național

Ministrul Educaţiei către părinţi: "Aveţi încredere, fondurile pentru clasa pregătitoare există"

Ziarul de Vrancea
29 feb 2012 1179 vizualizări
Ministerul Educaţiei are fondurile necesare organizării clasei pregătitoare,în care activitatea didactică nu se desfăşoară în sensul clasic, ci prin joacă, a declarat, ieri, ministrul Cătălin Baba, cerînd părinţilor să aibă încredere în instituţia pe care o conduce

El a ţinut să precizeze că este bucuros de decizia pe care Curtea de Apel Bucureşti a dat-o cu privire la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, decizie prin care instanţa a respins cererea formulată de mai mulţi părinţi de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei privind înscrierea, care va înceape în 5 martie.
Cătălin Baba a precizat că, în funcţie de opţiunile părinţilor, într-o clasă ar putea fi 10-15-20-25 de copii. "Încă MECTS nu ştie care este numărul de elevi care va exista într-o clasă. La sfîrşitul lui martie vom avea un desfăşurător foarte clar al numărului de clase şi al numărului de elevi în fiecare clasă. În funcţie de acest lucru, se vor face achiziţiile de care discutăm. Există materiale ajutătoare, şi nu manuale. Nu este vorba aici despre cărţi, este vorba despre seturi de jocuri", a declarat ministrul.
De asemenea, în clasa pregătitoare nu sînt evaluări, nu se dau note. Scopul clasei pregătitoare este în esenţă să pregătească copiii pentru clasa I. Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I a stîrnit controverse, părinţii spunînd că este ilegal să le fie interzisă alegerea şcolii la care vor să îşi ducă copiii, în timp ce autorităţile resping acuzaţiile, dar recunosc că nu vor putea fi înscrişi mai mulţi copii decât spaţiile existente.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.