Național

COLOANA de stiri nationale: Se mai poate interzice închiderea balcoanelor?

Ziarul de Vrancea
29 feb 2012 1289 vizualizări
Închiderea balcoanelor de la bloc ar putea fi interzisă, cu excepţia cazurilor în care optează pentru această soluţie toţi proprietarii din clădire, a declarat pentru HotNews arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu

Primăria Capitalei doreşte introducerea acestei restricţii în Legea construcţiilor pentru a îmbunătăţi imaginea oraşului. "Fiecare proprietar şi-a închis balconul cum a vrut. S-au folosit forme diferite de tîmplărie, materiale diferite şi culori diferite. Rezultatul este dezastruos. Din această cauză, nici măcar programul de reabilitare termică nu a reuşit să schimbe foarte mult faţa acestor imobile. Oamenii nu au vrut să renunţe la termopanele pe care le-au pus şi, prin urmare nu s-a putut folosi acelaşi tip de tîmplărie la toată clădirea, cum ar fi fost normal. Ca să nu mai avem astfel de situaţii, vom cere Ministerului Dezvoltării să introducă în Legea construcţiilor o prevedere prin care să se interzică închiderea individuală a balcoanelor. Acest lucru va fi posibil doar dacă adoptă această soluţie toti proprietarii din clădire şi aleg acelaşi tip de tîmplărie ca, la final, imobilul să aibă un aspect coerent", a declarat Pătraşcu pentru HotNews.

Recuperare completă după un atac cerebral

Un bărbat de 51 de ani cu accident vascular cerebral ischemic, hemiplegie pe partea dreaptă a corpului şi infarct miocardic şi-a revenit total în doar cîteva ore prin terapia trombolitică aplicată la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean din Oradea, primul din ţară care o practică din anul 2011. Potrivit unui comunicat al UPU, semnat de managerul Gheorghe Carp şi de şeful UPU, dr. Hadrian Borcea, acesta este al patrulea caz rezolvat cu succes în unitatea orădeană, terapia trombolitică fiind o metodă terapeutică aplicată de mulţi ani în întreaga lume, dar care în România nu a fost folosită pînă anul trecut, cînd s-a demarat la Oradea în cadrul unui proiect transfrontalier derulat între Universitatea Oradea şi Universitatea din Debreţin, Ungaria. Pentru a avea rezultate optime, tratamentul trebuie aplicat doar în primele trei ore de la debutul manifestărilor, dar depinde şi de alte condiţii patologice pe care pacientul le prezintă. "Importanţa acestei terapii, care este totuşi grevată de anumite riscuri, rezidă în reducerea pînă la dispariţia completă a manifestărilor clinice şi sechelelor care pot să apară în urma instituirii unui accident vascular cerebral, ceea ce determină posibilitatea reintegrării complete în societate la câteva zile de la momentul instalării AVC", se precizează în comunicat. Pînă în prezent, în serviciul UPU al Spitalului Judeţean din Oradea au fost efectuate cinci astfel de proceduri, din care patru au fost reuşite.

EBA se declară "personal afectată" de tarifele mari de roaming

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu s-a declarat "personal afectată" de tarifele mari de roaming pentru Internet şi speră că noile reglementări adoptate de comisia de specialitate a PE vor impune companiilor de telefonie mobilă obligaţia de a percepe tarife reduse. "Salut votul de astăzi din Comisia ITRE a PE privind scăderea tarifelor de roaming. Sînt personal afectată de tarifele mari pentru Internet!!!", a scris Elena Băsescu pe Twitter. Ea a adăugat că speră ca noile reglementări "să intre în vigoare din iulie şi să impună companiilor de telefonie mobilă tarife reduse de roaming pentru Internet". Parlamentul European a votat, marţi, în favoarea reducerii substanţiale a tarifelor de roaming în UE, în pofida apelurilor Vodafone şi France Telecom pentru un moratoriu referitor la reglementările care afectează veniturile operatorilor de telecomunicaţii. Parlamentarii europeni au aprobat reducerea cu pînă la două treimi a costului apelurilor efectuate în străinătate, în decurs de doi ani, mai mult decît a propus anul trecut Comisia Europeană. CE, Parlamentul şi guvernele celor 27 de state membre ale UE trebuie să ajungă la o versiune finală a legii înainte de luna iunie, cînd expiră actualele reglementări privind tarifele de roaming.

Şi Puterea pierde un parlamentar

Deputatul UNPR de Cluj Vasile Soporan a demisionat din Parlament, invocînd motive personale, şi va activa în continuare pe plan local, însă nu va candida la vreo funcţie în administraţia locală. El a adăugat că va rămîne membru UNPR. Vasile Soporan a fost ales deputat în 2004 şi 2008 pe listele PSD, dar a demisionat din acest partid în noiembrie 2009, devenind parlamentar independent, după care s-a înscris în UNPR, unde deţine funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. În PSD a fost, între 2001-2004, prim-vicepreşedinte al PSD Cluj, iar între 2004 şi 2005 a deţinut funcţia de preşedinte executiv al PSD Cluj. Între 2001 şi 2004, el a fost prefect al judeţului Cluj.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.