Național

COLOANA de stiri nationale:Bercea Mondial, condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare

Ziarul de Vrancea
22 feb 2012 1374 vizualizări
Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acuzat de tentativă de omor calificat, a fost condamnat ieri la şapte ani şi jumătate de închisoare cu executare, de magistraţii Tribunalului Olt.

 Sentinţa, care nu este definitivă, a fost anunţată de judecători în prezenţa rudelor lui Bercea, care au devenit agitate în momentul în care au aflat decizia. Totodată, magistraţii l-au condamnat pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, tot la şapte ani şi şase luni de închisoare, pentru complicitate la tentativă de omor. Soţia lui Bercea, Fănica Anghel, a fost şi ea condamnată la trei luni cu suspendare pentru mărturie mincinoasă.
Bercea Mondial a făcut, de aproape de un an de cînd se află în arest, mai multe cereri către instanţă pentru a fi eliberat, invocînd diverse probleme medicale, inclusiv faptul că are schizofrenie. De altfel, în ultima lună, el a fost internat de două ori la spital, fiind diagnosticat cu colică renală, iar săptămîna trecută a fost operat.
În aprilie 2011, Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă şi port ilegal de armă. De asemenea, el este cercetat într-un alt dosar pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune.
Membri ai familiei sale au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale.
În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia avînd loc la o biserică de cartier din Constanţa.


Funeriu: Copiii pot fi înscrişi în orice şcoală, politicienii care "săreau peste rînd", deranjaţi

Părinţii pot să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare şi clasa I la orice şcoală doresc iar noile reglementări îi deranjează pe directorii şcolilor slabe şi pe unii politicieni obişnuiţi să sară peste rînd printr-un telefon dat unde trebuie, a spus ieri Daniel Funeriu. Fostul ministru al Educaţiei a precizat că au apărut unele comentarii prin care i s-a reproşat că prin ordinul privind înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I copiii sînt "legaţi de glie", respectiv obligaţi să se înscrie la şcoala la care este arondată locuinţa. "Vreau să fiu extrem de clar: prin procedura de înscriere la clasa pregătitoare şi la clasa I părinţii pot să-şi înscrie copiii la orice şcoală doresc. Desigur, în acelaşi timp este asigurat accesul fiecărui copil la şcoala din proximitatea casei, dacă părinţii doresc şi solicită acest lucru. Este un principiu de bază al Legii educaţiei că banii urmează elevul. Politicienii care susţin sau cred contrariul nu au citit nici ordinul, nici broşura distribuită tuturor părinţilor, nici presa şi nici nu au sunat la telverde. Diferenţa faţă de anii trecuţi este că procesul este mult mai bine organizat şi mult mai transparent. Părinţii nu mai trebuie să meargă cu dosarul la 10 şcoli şi nu se mai pot rezolva anumite cazuri prin pile şi şpagă. Ministerul nu trebuie să cedeze la interferenţe politice legate de înscrierea la şcoală şi să continue campania de comunicare minuţioasă", a declarat noul consilier prezidenţial. El a mai spus că acest ordin s-ar putea să îi deranjeze pe directorii şcolilor slabe, dar şi pe politicienii obişnuiţi "să sară peste rînd". "Este posibil ca acest lucru să-i deranjeze pe directorii şcolilor slabe, care ar rămîne cu un număr mic de elevi, şi aceşti directori să-i dezinformeze pe părinţii care nu au accesat informaţiile. De asemenea, s-ar putea să fie deranjaţi unii politicieni care erau obişnuiţi să sară peste rînd printr-un telefon dat unde trebuie, pentru că acum copilul lor va fi tratat exact ca şi copilul oricărui român. Calculatorul nu este sensibil la pile! Sînt semnale că şi unii directori ale unor şcoli căutate sînt nemulţumiţi pentru că nu mai pot face trafic cu locurile la înscriere, şi chiar presa a relatat în trecut astfel de ilegalităţi", a adăugat Funeriu.

Angajat la Primărie, acuzat că ar fi violat trei minore

Un bărbat de 55 de ani, despre care surse judiciare afirmă că este angajat al Primăriei Tîrgu Mureş, a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat că a violat trei fete cu vîrste între 13 şi 15 ani. "Abuzurile sexuale asupra acestora au avut loc în decursul anului 2011. În cadrul activităţilor investigative, au fost făcute şi două percheziţii, în urma cărora au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă. Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru viol în formă continuată, urmînd ca în cursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.) să fie prezentat Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă", a declarat ieri purtătorul de cuvînt al Poliţiei Mureş, Livia Popa. Potrivit unor surse judiciare, bărbatul este angajat al Primăriei Tîrgu Mureş, ca magazioner în Cetatea Medievală din municipiu, administrată de instituţie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.