Național

Şedinţă extraordinară, discursuri banale

Ziarul de Vrancea
23 ian 2012 524 vizualizări
Puterea şi opoziţia nu au ajuns ieri la un numitor comun în urma dezbaterilor "extraordinare" din Parlament n Guvernul a cerut timp, în numele stabilităţii politice, iar liderii USL au cerut alegeri anticipate, în numele protestatarilor

Premierul Emil Boc a propus ieri Parlamentului un pact pe 2012 pentru menţinerea stabilităţii economice şi politice, arătînd că această stabilitate este soluţia pentru ca România să îşi păstreze credibilitatea externă. El a arătat că actualul mod de a face politică nu mai poate fi acceptat pentru "anii pe care îi avem în faţă de criză economică". "Clasa politică din ultimii 20 ani s-a concentrat pe o singură modalitate de lucru: confruntare, unii să dispară, ceilalţi să ia puterea. Nu cred că este un mod de a face politică specific anilor pe care îi avem în faţă de criză economică. Cred că este un moment în care putem schimba cursul politicii în România, de la confruntare la competiţie în interes naţional. Vă invit ca, astăzi, soluţiile care ne unesc şi nu ne dezbină să fie acelea care să conducă mai departe România spre ceea ce înseamnă viitorul ei. Stabilitate avem, depinde de noi să nu o compromitem", a spus Boc, în plenul Parlamentului. El a arătat că aşteaptă din partea opoziţiei propunerile pentru Consiliul de Dialog Economic, arătînd că admite că Guvernul nu deţine monopolul adevărului şi că soluţiile sale nu sînt perfecte. Premierul a menţionat că ştie problemele oamenilor, care nu se încălzesc cu cifre macroeconomice, şi că este greu de explicat acestora că măsurile adoptate de Guvern erau necesare.

Ponta vrea "întoarcerea către popor"

De partea cealaltă, preşedintele PSD, Victor Ponta, a pledat, în timpul discursului său din Parlament, pentru organizarea de alegeri anticipate, susţinînd că organizarea lor reprezintă o soluţie democratică. "Soluţia este foarte simplă – un pact politic între cei toţi prezenţi aici, prin care spunem că sîntem de acord să renunţăm la continuarea mandatului nostru de parlamentar şi să ne prezentăm în faţa oamenilor, pentru ca ei să decidă cine să-i reprezinte sau nu în Parlament", a declarat Ponta. El a reiterat necesitatea "întoarcerii către popor", solicitînd încă o dată începerea procedurilor de declanşare a alegerilor anticipate. În acelaşi timp, liderul USL a cerut guvernului să renunţe la comasarea alegerilor.
În aceeaşi şedinţă, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a supralicitat, susţinînd că este nevoie şi de alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte. "România are nevoie de soluţia radicală - alegeri anticipate pezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp. Nu e o chestiune de proceduri, ci de voinţă politică, de evaluare a situaţiei", a spus Antonescu, într-un discurs pe parcursul căruia aproape a strigat, avînd permanent un ton ridicat. Antonescu a spus că revendicările protestatarilor din stradă, care strigă "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul!" şi "Anticipate!" reprezintă "copleşitoarea" majoritate a cetăţenilor, solicitînd întoarcerea la urne.


Declaraţia Zilei: "Antonescu nu e creaţia urnelor, ci a calculatorului"

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ieri la şedinţa comună a celor două Camere reunite în sesiune extraordinară, că liderul PNL Crin Antonescu nu este creaţia urnelor, ci a calculatorului. "Crin Antonescu spunea «Hai la urne!». Nouă nu ne e teamă de urne. Noi, mulţi, foarte mulţi, sîntem creaţia urnelor, domnule Crin Antonescu. Dumneavoastră ar trebui să vă temeţi de urnă. Nu sînteţi creaţia urnei. Nu urna v-a adus aici, ci calculatorul. Dumneavoastră trebuie să spuneţi «Hai la calculator, domnilor!», nu «Hai la urne!»", a spus Oltean.
La alegerile parlamentare din 2008, Crin Antonescu nu a cîştigat alegerile în colegiul uninominal în care a candidat. El a obţinut mandatul de senator în urma redistribuirii electronice a voturilor. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.