Național

"Mahalaua violentă" a făcut prima victimă

Ziarul de Vrancea
23 ian 2012 649 vizualizări
Teodor Baconschi a fost revocat ieri din funcţia de ministru al Afacerilor Externe,pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor. Anunţul a fost făcut de premierul Emil Boc în plenul Parlamentului, în timp ce Baconschi se afla la Bruxelles, unde participa la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

La finalul discursului susţinut în Parlament, şeful Guvernului a afirmat că, în ultimele zile, reacţia politicienilor nu a fost întotdeauna cea mai potrivită vizavi de manifestaţiile din ţară. El a adăugat că regretă sincer "derapajele şi stîngăciile verbale" ale unor colegi ai săi la adresa protestatarilor, precizînd că doreşte să transmită acestora scuze publice. "Vreau de asemenea să ştiţi că, pe această linie, am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc. Teodor Baconschi a scris, în urmă cu o săptămînă, pe blogul său, că un lucru devine clar pentru "toţi românii de bine", respectiv că a început "încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii", el susţinînd că alegerea o va face "România care munceşte", nu "mahalaua violentă şi ineptă încolonată".

Revine Cristian Diaconescu?

Surse din PDL au declarat pentru HotNews.ro că la sedinţa de ieri a Biroului Politic secretarul general al partidului, Ioan Oltean, i-ar fi atacat dur pe liderii PDL care au făcut declaraţii jignitoare la adresa protestatarilor, cu precădere Teodor Baconschi şi Iulian Urban. Emil Boc ar fi avut apoi o consultare telefonică cu preşedintele Traian Băsescu pe tema demiterii ministrului.
Teodor Baconschi a declarat ieri că a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care înţelegea că nu i se reproşează nimic pe linie guvernamentală. "Eu sînt la Bruxelles, la CAE, am primit prin SMS de la premier... Nu mi s-a reproşat nimic pe linie guvernamentală, ci am înţeles că a fost vorba despre o decizie politică", a declarat Baconschi. "Din ceea ce ştiu, în BPN azi (n.r.- ieri) nu s-a formalizat, nu s-a oficializat prin vot o astfel de decizie", a adăugat Baconschi.
Persoana care va fi nominalizată pentru postul de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Teodor Baconschi, va fi stabilită după consultările din cadrul PDL şi al coaliţiei, precum şi în urma discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu, a menţionat ieri Emil Boc. Cristian Diaconescu, preşedinte al UNPR, este numele cel mai intens vehiculat pentru a veni la şefia Ministerului de Externe. Diaconescu a mai fost ministru de Externe în cabinetul Boc I, un guvern de coaliţie PSD-PDL. Un alt nume aflat în discuţie pentru preluarea portofoliului ar fi cel al secretarului de stat în MAE, Bogdan Aurescu, susţin surse politice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
neon, acum 4482 zile, 2 ore, 22 minute, 20 secunde
Macar acum are mai mult timp si poate veni si el la proteste. Hai Baconsky ca e bine ! Toata lumea e cu tine ! Sa nu mai fii suparat ! Ca maine esti imparat ! N-ai talent de diplomat ! Da poate ai la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.