Național

COLOANA de stiri nationale: Peste 40 de căprioare, găsite moarte pe cîmpurile din Arad

Ziarul de Vrancea
22 ian 2012 805 vizualizări
Alte 34 de cadavre de căprioare au fost au găsite, în ultimele 24 de ore, pe cîmpurile de lîngă localitatea Iratoş de către autorităţile din Arad, numărul animalelor găsite moarte în ultimele două zile ajungînd la 41. Gestionarul fondului de vînătoare din zonă, Ciprian Moroşteş, a afirmat că au fost găsite seminţe otrăvite aruncate pe terenuri, precum boabe de porumb şi grîu.

"Poliţiştii au ridicat probe de pe terenurile agricole, seminţe otrăvite şi ambalajele de la aceste capcane. Căprioarele au mîncat şi au murit, este revoltător ce se întîmplă. Avem deja 41 de cadavre şi ne este groază de ce vom mai descoperi în următoarele zile", a declarat Moroşteş. Vînătorii din zonă vor continua evaluarea situaţiei şi duminică, urmînd să caute cadavre de căprioare în canale şi în tufişuri. Ei spun că la Iratoş existau în evidenţe aproximativ 300 de căprioare. În total, în judeţul Arad au fost găsite în ultimele săptămîni, pe fondurile de vînătoare de la Nădab, Dorobanţi şi Iratoş, 129 de căprioare moarte. În urma necropsiilor, s-a constatat că animalele aveau leziuni hemoragice interne foarte severe, provocate de anumite substanţe chimice. Principalii suspecţi sînt proprietarii terenurilor agricole din zonă, unde căprioarele au produs stricăciuni.

Adolescentul ieşean care şi-a ucis mama şi bunica a fugit de la Spitatul Socola

Adolescentul în vîrstă de 17 ani, internat în Spitalul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi în luna octombrie a anului trecut, după ce şi-a ucis mama şi bunica a fugit din unitatea medicală, profitînd de neatenţia angajaţilor. Potrivit conducerii spitalului ieşean, în jurul orei 9.00, tînărul a ieşit din salon, apoi a părăsit unitatea printr-o spărtură din gard. Şefii spitalului au alertat imediat Poliţia, iar după două ore, băiatul a fost găsit la o mănăstire din apropiere. Tînărul le-a spus poliţiştilor că nu vrea să stea internat la Spitalul "Socola", ci vrea să fie dus într-o închisoare. Managerul Spitalului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi, medicul Călin Scripcaru, a declarat că membrii Comisiei de Disciplină din spital se vor întruni în regim de urgenţă şi că, cel mai probabil, angajaţilor care au greşit în acest caz li se vor desface contractele de muncă.
În urmă cu cîteva săptămîni, membrii comisiei de expertiză au stabilit că băiatul nu avea discernămînt în momentul în care şi-a omorît mama şi bunica. În octombrie 2011, tînărul şi-a ucis mama şi bunica, pe care mai întîi le-a ştrangulat, apoi le-a înjunghiat cu un cuţit. Adolescentul figura în evidenţele Spitalului "Socola" din Iaşi, avînd unele probleme psihice. Conflictul a izbucnit între mamă şi copil, după ce femeia ar fi refuzat să-i dea bani de cheltuială. Între cei doi existau tensiuni mai vechi, întrucît femeia i-ar fi spus tînărului că trebuie să meargă mai des la control, băiatul suferind de schizofrenie. Medicii au afirmat că în ultimele zile de dinaintea comiterii crimelor tînărul nu îşi mai luase medicamentele prescrise.

Vînătoarea de la Balc, însoţită de proteste

Vînătoarea de mistreţi din localitatea bihoreană Balc, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac, a avut loc sîmbătă. Potrivit stirileprotv.ro, printre oaspeţii lui Ion Ţiriac s-au numărat Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier şi Inigo Herrera - fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Vînătoarea a început sîmbătă dimineaţă, cînd participanţii, cazaţi în reşedinţe luxoase din apropierea domeniului de vînătoare de la Balc, şi-au pregătit armele şi au aşteptat să sune cornul care a dat startul evenimentului. Prima rundă a vînătorii s-a încheiat în jurul prînzului, oaspeţii odihnindu-se şi degustînd din mîncărurile tradiţionale româneşti. Ulterior, a început runda a doua, care s-a terminat odată cu lăsarea serii. Vînătoarea a fost urmată de o petrecere cu mîncăruri şi băuturi fine, unde au cîntat două artiste autohtone, respectiv Andreea Bănică şi Corina Bud.
Vînătoarea de la Balc a fost boicotată de un protest iniţiat de membrii unei organizaţii pentru protecţia animalelor. Astfel, 20 de persoane au mers la poarta domeniului şi le-au cerut participanţilor să joace tenis, în loc să omoare mistreţii. Militanţii au adus şi un banner pe care l-au folosit ca fileu.
Partidele de vînătoare de la Balc au devenit cunoscute în 2005, cînd au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Şofer oprit cu focuri de armă, după ce a lovit nouă maşini în Capitală

Poliţiştii din Bucureşti au observat ieri dimineaţă în trafic un autoturism Mercedes fără plăcuţă de înmatriculare şi care prezenta semne de avarie. Şoferul a refuzat să oprească la semnalul poliţistului, a intrat pe Bulevardul I.C Brătianu, iar la intersecţia cu strada Halelor a lovit două autoturisme care aşteptau la culoarea roşie a semaforului. El a continuat să meargă, iar în zona magazinului Cocor a lovit alte două maşini parcate. Bărbatul a mers apoi spre Bulevardul Nicolae Bălcescu iar la intersecţia cu Calea Victoriei, a făcut dreapta pe contrasens, unde a lovit alte două maşini aflate în mers. Poliţiştii aflaţi în urmărirea lui au tras două focuri de avertisment în plan vertical şi alte trei spre roţile maşinii iar bărbatul a intrat cu autoturismul în stîlpul unui panou publicitar.
Din primele constatări ale anchetei a reieşit că şoferul, în vîrstă de 42 de ani, nu consumase băuturi alcoolice. De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit că anterior bărbatul a lovit alte trei maşini parcate în zona intersecţiei Calea Rahova cu strada Vasile Croitoru, numărul din faţă al maşinii acestuia rămînînd pe stradă în urma accidentului.

Hocheiştii maghiari din naţionala Romaniei, premiaţi pentru "conduită exemplară"

Ei au fost astfel recompensaţi de autorităţile din Ţinutul Secuiesc pentru că au cîntat imnul Ungariei la meciul cu ţara vecină

Sportivii de origine maghiară din naţională de hochei a României au fost premiaţi de către Consiliul Secuiesc, după ce au cîntat imnul Ungariei în cadrul turneului Euro Challenge Ice Cup (a avut loc în luna decembrie a anului 2011), informează szekelyhon.ro. "Componenţii echipei naţionale de hochei a României, care au participat la turneul internaţional de hochei, desfăşurat, în perioada 14-17 decembrie, la Miercurea Ciuc, şi-au asumat public identitatea de secui-maghiari şi au dovedit o conduită exemplară pentru care merită recompensaţi de Consiliul Naţional Secuiesc cu premiul Gabor Aron", arată site-ul maghiar. "Înaintea partidei de hochei dintre România şi Ungaria, sportivii noştri de elită au dovedit respect faţă de ambele tari. După intonarea imnului României, ei au cîntat împreună cu spectatorii din patinoar, imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc. Prin gestul lor de a-şi asuma public identitatea, au arătat un exemplu de urmat tuturor secuilor, tuturor locuitorilor Ţinutului secuiesc şi au obţinut merite deosebite în lupta pentru autonomia Ţinutului secuiesc", se precizează pe szekelyhon.ro, conform Prosport.
Naţională României a fost formată la turneul din luna decembrie din 26 de jucători, dintre aceştia 24 fiind de origine maghiară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.