Național

Nici un cuvînt despre proteste Băsescu: "Economia a evoluat peste aşteptări"

Ziarul de Vrancea
19 ian 2012 692 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la întîlnirea cu şefii misiunilor diplomatice, că economia românească a evoluat, în primele nouă luni ale anului 2011, "peste aşteptările multora", în special datorită producţiei agricole bune, a cererii mari la export şi a investiţiilor guvernamentale.

"În faţa propriei instabilităţi, în 2009 şi 2010, şi mai apoi în faţa instabilităţii economice externe, România a continuat reformele instituţionale, acordînd o atenţie prioritară reînscrierii în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere şi creînd premisele astfel pentru revenirea la un deficit bugetar de sub 3% din PIB la finele anului 2012. Nivelul datoriei publice a României continuă să se situeze sub o treime din Produsul Intern Brut, fiind unul din cele mai reduse la nivelul statelor UE", a declarat Traian Băsescu. El a mai spus că România a înregistrat o perioadă de creştere constantă, începînd cu trimestrul IV al anului 2010 şi că preconizează că "datele statistice vor indica o creştere economică medie de aproximativ 2,5% pentru anul 2011".
La aceeaşi întîlnire, preşedintele a menţionat că definitivarea legii sănătăţii rămîne printre priorităţile de reformă pentru anul 2012. Pe tot parcursul dialogului cu diplomaţii, şeful statului nu a făcut nici o referire la manifestaţiile din ultima săptămînă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.