Național

COLOANA de stiri nationale: Mai puţin de o lună pînă la primul satelit romanesc în spaţiu

Ziarul de Vrancea
18 ian 2012 586 vizualizări
GOLIAT, primul microsatelit artificial românesc trimis în spaţiu în cadrul unui program al Agenţiei Spaţiale Româneşti (ROSA) va fi lansat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) pe 9 februarie, de la o bază din Guyana Franceză.

 

Doi primari PSD, anchetaţi pentru luare de mită

Doi primari social-democraţi din judeţul Dîmboviţa sînt cercetaţi de DNA pentru luare de mită.

Ancheta îi vizează pe primarul localităţii Văcăreşti, Florinel Voicu, şi pe edilul localităţii Produleşti, Marin Grigore. Denunţător în acest dosar este fiul deputatului PSD Ion Dumitru, omul de afaceri Dragoş Dumitru, a cărui firmă a executat lucrări de extindere a iluminatului public în cele două localităţi. El susţine că le-ar fi dat mită celor doi primari pentru a recepţiona lucrările înainte ca acestea să fie finalizate. Primarul Marin Grigore susţine că acuzaţia de luare de mită este nefondată. În schimb, preşedintele executiv al PSD Dîmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat ieri că primarul de la Văcăreşti, Florinel Voicu, ar fi fost deja reţinut de către procurorii DNA. Potrivit unor surse judiciare, alături de cei doi primari în acest dosar ar mai fi fost audiat şi un fost angajat al STS, colonel în rezervă

Fiul preşedintelui AVAS, condamnat pentru deţinere de droguri

Andrei Popa, fiul preşedintelui AVAS, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani şi şase luni de închisoare pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. Potrivit deciziei instanţei, el a fost achitat pentru trafic de droguri de risc. Hotărîrea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti. În 29 august 2011, fiul preşedintelui AVAS a fost trimis în judecată alături de Elias Popescu, ambii fiind acuzaţi de trafic de droguri.
"În nici un moment nu am avut cunoştintă de faptul că fiul meu ar fi desfaşurat vreo activitate de natură infracţională. Am siguranţa şi convingerea că organele de cercetare penală, precum şi instanţele de judecată competente, vor analiza şi vor decide în conformitate cu prevederile legale. În calitate de părinte, îmi exprim regretul pentru faptele de care fiul meu este acuzat şi precizez că el şi doar el este singurul răspunzător de cele întamplate şi singurul care trebuie să suporte consecinţele legale ale faptelor sale", declara preşedintele AVAS, Aurelian Popa, într-un comunicat transmis presei.

Odraslele s-au certat, părinţii se dau în judecată

Două familii din Suceava au depus plîngere la poliţie una împotriva alteia pentru ameninţare. După primele verificări s-a stabilit că cele două familii se află în conflict din cauza unui scandal produs la şcoală între copiii acestora. Situaţia a degenerat marţi seară, cînd tatăl unuia dintre copii susţine că ar fi fost ameninţat telefonic de tatăl celuilalt, condiţii în care primul bărbat a mers la locuinţa celuilalt însoţit de un prieten care deţinea un pistol cu bile din plastic. După ce au bătut la uşa imobilului, unde accesul se face direct din stradă, cei doi bărbaţi au intrat fără acordul proprietarilor în locuinţă, uşa fiind descuiată. Familia care a fost agresată a depus plîngere penală pentru ameninţare şi violare de domiciliu, în timp ce cealaltă familie a depus plîngere penală faţă de prima familie pentru ameninţare.

11.000 de infractori români se întorc în ţară

Chestorul Ioan Băla, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a declarat ieri că peste 11.000 de infractori români încarceraţi în penitenciare din Europa vor fi transferaţi, în acest an, în penitenciare din România, repatrierea urmînd să se facă în etape, după echivalarea sentinţelor de condamnare de către instanţele române. "Este vorba de aproximativ 11.500 de cetăţeni condamnaţi, care sînt încarceraţi în penitenciare din spaţiul comunitar. Dosarele acestora vor fi transmise în România pe cale diplomatică şi vor fi reanalizate de instanţe româneşti pentru echivalarea sentinţelor, iar ulterior vor fi repatriate şi persoanele condamnate", a declarat Băla, citat de realitatea.net. Dintre "noii sosiţi", circa 400 de persoane vor fi dirijate către penitenciarele din Timişoara şi Arad, în ciuda faptului că gradul de ocupare a acestor puşcării este de aproape 100%.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.