Național

COLOANA de stiri nationale: CCR: Banii cîştigaţi de bugetari în instanţă, abia în 2016

Ziarul de Vrancea
28 nov 2011 590 vizualizări
Curtea Constituţională (CCR) a respins ieri contestaţia la legea privind amînarea, pînă în 2016, a plăţii drepturilor salariale cîştigate de bugetari în instanţă. Contestaţia a fost depusă de PSD

Deputaţii au adoptat, în 12 octombrie, actul normativ care prelungeşte pînă în 2016 acordarea drepturilor salariale pentru bugetarii care au obţinut în instanţă hotărîri definitive. "Plata sumelor prevăzute prin hotărîri judecătoreşti avînd ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pînă la 31 decembrie 2011, se va realiza după o procedură de executare care începe astfel: în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu, în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu, în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în anul 2015 plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu", se arată în modificările supuse la vot în Parlament. Iniţial, Ordonanţa de urgenţă 71/2009 prevedea că sumele devenite executorii pînă la data de 31 decembrie 2009 erau plătite astfel: în anul 2010 - 34% din valoarea titlului executoriu, în 2011 - 33%, în 2012 - 33%.

Cum să devii miliardar. Cazul Bercea Mondial

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost trimis ieri în judecată de Parchetul Curţii de Apel Craiova pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Pentru recuperarea prejudiciului a fost pus sechestru pe conturi de peste 100.000 de euro şi 400.000 de lei, precum şi pe 13 imobile.
Potrivit procurorilor, în perioada 2001-2005 el a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi, suma de 50.803.591.400 de lei vechi, în condiţiile în care între societăţile administrate de acesta şi societăţile beneficiare nu s-au derulat tranzacţii comerciale. Totodată, acesta a ridicat din conturile societăţilor administrate, în baza unor documente fictive, suma de 18.404.000.000 de lei vechi reprezentînd salarii, sume pe care le-a reintrodus în circuitul financiar al firmelor administrate. Tot în baza unor documente fictive, Sandu a ridicat din conturile unei firme dividende în valoare de 1.968.000.000 de lei vechi, iar din contul alteia a ridicat 3.243.500.000 de lei vechi, în condiţiile în care aceste societăţi înregistrau pierderi lună de lună. De asemenea, Bercea Mondial este acuzat că a distrus sau ascuns actele contabile aparţinînd celor cinci societăţi al căror asociat şi administrator a fost, pentru a obstrucţiona controlul fiscal. În urma controlului făcut de organele fiscale s-a mai stabilit că Bercea Mondial a acordat împrumuturi unor diferite persoane fizice şi juridice de la care a perceput o dobîndă lunară cuprinsă între 5 şi 15%. Veniturile astfel obţinute în plus faţă de suma împrumutată nu erau declarate organelor financiare, sustrăgîndu-se, astfel, de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.

Castrarea chimică a pedofililor a trecut de Senat

Propunerea deputaţilor PDL prin care pedofilii condamnaţi cu circumstanţe agravante să fie castraţi chimic iar cei eliberaţi să fie monitorizaţi prin GPS, a fost adoptată ieri în mod tacit de către Senatul României, scrie evz.ro.
În cadrul proiectului sînt prevăzute pedepse cu închisoarea de la 2 la 7 ani pentru pedofilii a căror victime au sub 15 ani şi de la 3 la 10 ani în modalităţile agravante. În acelaşi timp, pedofililor li se va aplica, în timpul detenţiei, o pedeapsă suplimentară pentru "inhibarea pornirilor sexuale", prin castrarea chimică. De asemenea, cetăţenii condamnaţi pentru pedofilie care şi-au ispăşit şi finalizat pedeapsa vor fi supravegheaţi prin GPS. Camera Deputaţilor este forul decizional în cazul acestui proiect de lege.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.