Național

România, ţara UE cu cea mai scăzută rată a obezităţii

Ziarul de Vrancea
24 nov 2011 909 vizualizări
Românii nu par a avea probleme de greutate, arată un studiu Eurostat publicat ieri, de CE, potrivit căruia în România se înregistrează cea mai scăzută rată a obezităţii din UE.

Eurostat a analizat datele aferente anilor 2008 şi 2009 raportate de 19 dintre statele membre şi a concluzionat că în Europa rata obezităţii variază în cazul femeilor între 8% (în România) şi 23,9% (în Marea Britanie), iar în cazul bărbaţilor între 7,6% (în România) şi 24,7% (în Malta). Cifrele arată, potrivit Eurostat, o situaţie mult mai bună comparativ cu cea din Statele Unite, unde 26,8% dintre femei şi 27,6% dintre bărbaţi sufereau de obezitate în 2009.
Studiul arată că atît în cazul femeilor (8%), cît şi al bărbaţilor (7,6%), România înregistrează cea mai scăzută rată a obezităţii, fiind urmată de Italia, (9,3% la femei şi 11,3% la bărbaţi), Bulgaria (11,3% la femei şi 11,6% la bărbaţi) şi Franţa (12,7% la femei şi 11,7% la bărbaţi).
Potrivit datelor raportate de statele membre, cea mai mare incidenţă a obezităţii este întîlnită la femeile din Marea Britanie (23,9%), Malta (21,1%), Letonia (20,9%) şi Estonia (20,5%). În cazul bărbaţilor, cele mai multe cazuri de obezitate s-au înregistrat în Malta (24,7%), Marea Britanie (22,1%), Ungaria (21,4%) şi Cehia (18,4%). Datele Eurostat arată că tendinţa generală este aceea de creştere a numărului de cazuri de obezitate odată cu avansarea în vîrstă. În cazul României, datele arată că doar 1,6% dintre femeile din categoria de vîrstă 18-24 de ani sînt afectate de obezitate, în timp ce 4,1% dintre româncele cu vârste între 25 şi 44 de ani sînt afectate de acest fenomen. Procentul româncelor obeze este cel mai ridicat pentru categoria de vârstă 45-64 de ani, respectiv de 13,7%, identificîndu-se o uşoară scădere (la 10,8%) în cazul femeilor de peste 65 de ani.
Cel mai mare procent al cazurilor de obezitate la bărbaţii români (10.7%) este întîlnit la categoria de vârstă 45-64 de ani, în timp ce doar 1,8% dintre cei cu vârste între 18 şi 24 de ani sînt afectaţi de acest fenomen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.