Național

În 2030 românii vor pleca cu TGV la Londra pentru cumpărături

Ziarul de Vrancea
24 nov 2011 737 vizualizări
De asemenea, peste 20 de ani, Romania va redeveni "grînarul Europei" n proiecţiile îi aparţin lui Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat ieri optimist în ceea ce priveşte România anului 2030, în care românii vor putea pleca cu TGV de la Constanţa la Paris, iar de acolo prin Canalul Mînecii la Londra, pentru cumpărături şi apoi vor putea reveni la Bucureşti tot cu TGV. El a fost rugat să contureze România anului 2030 de către moderatorul conferinţei economice la care a participat ieri. Şeful statului a spus că în 2030 România va fi o ţară care va furniza mîncare pentru export, pentru că are un potenţial agricol uriaş care nu este încă valorificat, o ţară care va fi un paradis pentru turism, dacă va reuşi să menţină cele 30% din pădurile virgine pe care le are în prezent şi cei peste 6.000 de urşi pe care îi are în Carpaţi, precum şi capra neagră. "O ţară în care populaţia va fi mai mică, vom fi doar vreo 16 milioane, o ţară cu o populaţie îmbătrînită, vedeţi că nu o văd numai în roz, şi aici poate vom găsi soluţii să creştem natalitatea, soluţii care nu sînt neapărat financiare, va trebui să găsim şi altceva lîngă soluţiile financiare. De asemenea, văd o ţară în care vom putea pleca cu TGV de la Constanţa la Paris şi, trecînd prin Canalul Mânecii, să ajungem la Londra. Ne facem cumpărăturile în City-ul britanic sau utilizăm cărţile de credit în City-ul britanic şi venim înapoi la Bucureşti, tot cu TGV. O văd ca pe o ţară care se va aşeza serios pe poziţia a şaptea din UE, pentru că este a şaptea ca mărime şi ca populaţie, dar este departe de a fi şaptea ca şi competitivitate", a mai spus şeful statului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.