Național

Si-a lasat copiii la bunici si a fugit cu concubinul

Liliana Nenciu
29 mar 2006 787 vizualizări
O familie din comuna Paltin si-a umplut casa de copii intr-un timp record, cu toate ca mai bine de 30 de ani a incercat sa faca urmasi si nu a reusit.

Capul familiei, Stefan Cintacea, povesteste ca, in urma cu 27 de ani, a infiat o fata deoarece el si sotia sa nu au putut sa aiba copii. Ajunsa la virsta majoratului, fiica adoptiva, Sanda Cintacea, si-a gasit un barbat cu care sa locuiasca si s-a mutat la el. Cu toate ca nu erau casatoriti legitim, cei doi concubini au facut trei copii pe care i-au lasat in grija bunicilor din Paltin si a disparut. "In urma cu patru ani, mi-a adus doi copii si mi-a spus ca este insarcinata cu cel de-al treilea si ca nu poate avea grija de ei deoarece are probleme cu sarcina. M-a asigurat ca-i lasa la mine pina va naste, insa au trecut patru ani de atunci. In toamna a venit i cu cel de-al treilea copil si mi-a spus ca nu are cu ce sa-l creasca. L-a lasat si pe acesta si a disparut cu concubinul ei. De atunci, nu mai stim nimic de ea. Noi sintem batrini, ne descurcam foarte greu din agricultura. Copiii au virste intre 2 si 7 ani si nu luam alocatii pentru nici unul dintre ei. Pentru cel mic nici macar nu am certificat de nastere ca sa-l putem inscrie la cresa. Am apelat peste tot, si la Primarie si la Directia pentru Protectia Copilului si nimeni nu mi-a dat nici un raspuns. Cel de 7 ani va trebui din toamna sa mearga la scoala, iar eu nu stiu daca-mi permit sa-l inscriu deoarece unui scolar ii trebuiesc foarte multe", ne-a povestit Stefan Cintacea. Barbatul mai pune ca, daca institutiile statului sau oamenii de bine nu-l vor ajuta, singura solutie este sa dea cei trei copii la orfelinat. Bunicul face apel si la fiica sa Szanda sa se intoarca pentru a-l ajuta sa creasca cei trei copii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.