Național

Cum se negociază şpaga la APIA

Ziarul de Vrancea
13 sep 2011 776 vizualizări
Directorul APIA Dolj, Gelu Drăgancea, sugera, în discuţiile cu denunţătorul,că o parte din mita primită ajungea "mai departe", procurorii stabilind că aceste sume ajungeau la superiorii săi ierarhici.

Tribunalul Bucureşti a preluat în motivarea deciziei de arestare a directorului înregistrările ambientale propuse de procurorii anticorupţie. Astfel, notează Tribunalul Bucureşti, în 9 septembrie, la ora 12:10, Drăgancea s-a întîlnit cu denunţătorul la restaurant. Denunţătorul G.C.L. l-a întrebat pe acesta dacă are vreo veste despre rezolvarea problemelor lui, context în care i s-a replicat că răspunsul urma a fi aflat de Drăgancea de la cei în drept, în contextul unor şedinţe organizate la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Discuţia a continuat, notează instanţa, aşa cum şi începuse, cu privire la bani, trecîndu-se în revistă tranşele de bani convenite a-i fi predate lui Drăgancea pentru rezolvarea problemei denunţătorului. Rezultă foarte clar, se arată în motivare, că Drăgancea, pentru rezolvarea problemelor, primeşte sume importante de bani pe care le dă "mai departe" superiorilor săi ierarhici, lui revenindu-i doar o mică parte. În documentul citat instanţa explică sintagma de "plată integrală" folosită în discuţiile dintre cei doi, respectiv că fermierii, în condiţiile prevăzute de lege, primesc o finanţare atît din fondurile Uniunii Europene, cît şi din bugetul de stat. Banii din fonduri europene vin la timp şi în întregime, în vreme ce banii din fondurile naţionale sînt puşi la dispoziţie, de regulă, cu semnificative întîrzieri. Primirea banilor din ambele surse, în aceeaşi perioadă, este o "plată integrală", adică o favoare, se mai arată în documentul instanţei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.