Național

Record în Romania:Despăgubire RCA de un milion de euro

Ziarul de Vrancea
13 sep 2011 1177 vizualizări
Una din cele mai mari despăgubiri RCA, plătită în România, de peste patru milioane de lei, va ajunge la familiile a două fetiţe din oraşul argeşean Ştefăneşti, victime ale unui accident rutier petrecut în 2009, una în vîrstă de patru ani decedată, iar cealaltă, în vîrstă de trei ani, rănită grav

Conducătoarea auto vinovată de producerea accidentului, soţia unui om de afaceri din Ştefăneşti, judeţul Argeş, are o asigurare pentru răspundere civilă, condiţii în care compania de asigurări care a emis poliţa a fost obligată să achite integral despăgubirea. În România acoperirea maximă a poliţelor RCA pentru vătămări corporale şi deces este de 2,5 milioane de euro. Potrivit unor surse din rîndul asigurătorilor, despăgubirea RCA, în valoare de un milion de euro (peste patru milioane de lei), achitată de o societate de asigurări în urma unui proces civil, este cea mai mare de pînă acum pe acest segment, după cea de aproximativ 450.000 de dolari plus o rentă lunară de 1.200 de euro acordată unei tinere de 19 ani care a rămas paralizată în urma unui accident rutier. Astfel, companiile au dreptul de a acţiona în instanţă la rîndul lor posesorul poliţei, dar înainte trebuie să plătească victimei sau familiei acesteia despăgubirea decisă de magistraţi.

O femeie, un căţel şi un Q7

Cazul fetiţelor de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, a fost soluţionat de instanţa judecătorească din Piteşti, care a acordat despăgubiri în valoare de 500.000 de euro pentru părinţii fetiţei decedate şi 500.000 de euro tutorilor fetiţei rămase în viaţă, respectiv străbunicii acesteia.
Accidentul a avut loc în anul 2009, cînd Simona Procopiu Predut, soţia unui om de afaceri din Ştefăneşti, se afla la volanul unui Audi Q7, maşină în leasing, pe firmă, deplasîndu-se pe o stradă printre blocuri, iar la un moment dat s-a urcat cu maşina pe trotuar şi a intrat într-o groapă plină cu nisip, în care se jucau două fetiţe, pe care le-a accidentat. Ştefania Muscă, de patru ani, a murit pe loc, iar cealaltă fetiţă, Alexandra Nedelcu, de trei ani, a fost transportată în stare gravă, în comă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Primele date ale anchetei au arătat că femeia ar fi pierdut controlul volanului pentru cîteva secunde din cauza unui căţel pe care-l avea în autoturism în momentul producerii tragediei. Conducătoarea auto a fost ulterior condamnată la doi ani de închisoare, cu suspendare, hotărîrea definitivă, decisă de magistraţii Curţii de Apel Piteşti, avînd amendamentul că, dacă în următoarea perioadă de cinci ani, femeia comite o altă faptă penală se va pune în aplicare o pedeapsă cu executare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.