Național

A murit prezentatorul "Telejurnalului"

Ziarul de Vrancea
11 sep 2011 1399 vizualizări
George Marinescu, fost prezentator al "Telejurnalului" la Televiziunea Română, între 1969 şi 1990, a murit ieri. Fostul prezentator era internat la o clinică privată din Capitală, potrivit unor surse din Televiziunea publică.

În timpul Revoluţiei Române, George Marinescu a anunţat, în dimineaţa de 22 decembrie 1989, că "Ministrul forţelor armate (n.r. - generalul Vasile Milea) a acţionat ca trădător împotriva independenţei şi suveranităţii României şi, dîndu-şi seama că este descoperit, s-a sinucis". El şi-a făcut autocritica la cîteva minute de la proclamarea Televiziunii Române Libere: "Îmi fac mea culpa în numele colegilor din Televiziune". "Mi-am luat inima în dinţi şi am zis că aşa e bine să fac. Mulţi mi-au spus că am făcut o prostie mare de tot. Mi-am cerut scuze pentru ceva ce nu făcusem eu. Prezentasem tot felul de ştiri cu recorduri interplanetare la recoltat tone de sfeclă. Minciuni, era clar. Soţia mea era acasă, cu fiică-mea, care era elevă. Au primit un telefon, voce de bărbat, nu ştiu nici acum cine a fost. I s-a spus că domnul Marinescu trebuie să ajungă urgent acasă. «Pentru ce?», a întrebat nevastă-mea. «Vorbeşte prea mult», i s-a răspuns. Era în după-amiaza zilei de 22", spunea Marinescu într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, publicat pe 23 martie 2010. După evenimentele din decembrie 1989, George Marinescu a fost numit director la televiziunea Guvernului României, post în care a rămas timp de şapte ani. Anul trecut, la 70 de ani, Marinescu prezenta o emisiune politică la Televiziunea România de Mîine, a Universităţii "Spiru Haret".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.