Național

COLOANA: Incendiu devastator in Delta Dunarii

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 647 vizualizări
Aproximativ 300 de hectare de vegetatie au ars în zona Vadu, care face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, în urma unui puternic incendiu izbucnit, simbata dupa-amiaza

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, focul a izbucnit în jurul orei 15.00. La fata locului s-au deplasat trei autospeciale care se luptau si ieri seara cu flacarile. Focul a fost insa izolat, iar pompierii declarau ca ar putea fi stins în rapid daca nu se modifica din nou directia vintului.
Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, sustine ca în urma incendiului de la Vadu cele mai afectate au fost insectele, broastele, reptilele si serpii, care nu s-au putut retrage în timp util din calea flacarilor, si mai putin pasarile, care sint pregatite de zbor. El a precizat ca saptamina viitoare va fi realizata o cercetare la fata locului pentru a putea fi realizata o estimare reala a pagubelor produse în urma acestui incendiu. Deocamdata, nu se poate spune daca incendiul a fost cauzat de turisti sau de crescatorii de animale, urmind sa fie facuta o investigatie pentru identificarea vinovatilor, a adaugat Baboianu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.